Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ξεπέρασαν τους 800 οι νεκροί Παλαιστίνιοι

Τα ξημερώματα της Παρασκευής ισραηλινά πυρά έπληξαν ένα αυτοκίνητο στη Χαν Γιούνις στα νότια της Λωρίδας της Γάζας, σκοτώνοντας τουλάχιστον έναν άνθρωπο όπως επιβεβαίωσε παλαιστινιακή ιατρική πηγή

gaza-1111

Ξεπέρασαν τους 800 οι νεκροί στην παλαιστινιακή πλευρά από την 8η Ιουλίου και την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας όπως ανέφεραν παλαιστινιακές πηγές των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών. Πλέον πηγές του ΟΗΕ κάνουν λόγο για 100 νεκρούς την ημέρα στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ ακόμα πιο σοκαριστικό είναι το γεγονός ότι ανά μία ώρα πεθαίνει και ένα παιδί.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής ισραηλινά πυρά έπληξαν ένα αυτοκίνητο στη Χαν Γιούνις στα νότια της Λωρίδας της Γάζας, σκοτώνοντας τουλάχιστον έναν άνθρωπο όπως επιβεβαίωσε παλαιστινιακή ιατρική πηγή.

Τα θραύσματα του πυραύλου κατέστρεψαν ένα σπίτι στην ίδια περιοχή μετά από μια ιδιαίτερα αιματηρή ημέρα για τους παλαιστινίους, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης αλ-Ασράφ Κούντρα.

Βομβάρδισαν  σχολείο

Πολλοί Παλαιστίνιοι που είχαν καταφύγει σε ένα σχολείο του ΟΗΕ στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας σκοτώθηκαν σήμερα το απόγευμα, όταν η περιοχή βομβαρδίστηκε από τον ισραηλινό στρατό.

Το τηλεοπτικό κανάλι al-Aqsa TV της Χαμάς μετέδωσε ότι από τον βομβαρδισμό του σχολείου της UNRWA (της υπηρεσίας του ΟΗΕ για την αρωγή των Παλαιστινίων προσφύγων) στη Μπέιτ Χανούν σκοτώθηκαν τουλάχιστον 10 άνθρωποι ενώ πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν.

«Μια νέα σφαγή διαπράχθηκε όταν ισραηλινά άρματα έπληξαν ένα σχολείο της UNRWA στη Μπέιτ Χανούν, όπου έχουν βρει καταφύγιο δεκάδες Παλαιστίνιοι», ανέφερε το κανάλι της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο που επικαλείται την καταμέτρηση των θυμάτων που έκανε ένας φωτορεπόρτερ του, οι νεκροί από τον βομβαρδισμό αυτό είναι τουλάχιστον εννέα, μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος ενός έτους. Όλα τα θύματα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Τζαμπαλίγια.

Ένας εκπρόσωπος του ΟΗΕ, ο Κρις Γκάνες, επιβεβαίωσε ότι υπάρχει «ένας αριθμός νεκρών και τραυματιών» από την οβίδα που έπεσε στις 14:50 «πάνω ή κοντά» στο σχολείο, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

By