Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο οι τουρίστες το α΄τρίμηνο

Βουλγαρία, Αλβανία και Γερμανία πρώτες ανάμεσα στις χώρες προέλευσης

ELSTATΚατά 4,6% αυξήθηκαν οι αφίξεις από το εξωτερικό το α΄τρίμηνο του έτους σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ), οι κάτοικοι εξωτερικού και επισκέφτηκαν τη χώρα μας κατά το διάστημα Ιανουάριος – Μάρτιος 2013 άγγιξαν τους 1.023.354.

Σχεδόν το 79% των αφίξεων προέρχεται από την Ευρώπη. Σημαντική αύξηση, σε απόλυτες τιμές, καταγράφηκε στις αφίξεις από Βουλγαρία, Ισπανία, Ρωσία και Γερμανία. Αντιθέτως, σημαντική πτώση σημειώθηκε από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Κύπρο, την Ολλανδία και το Βέλγιο.

Σε ό,τι αφορά στην κατανοµή των αφίξεων µη κατοίκων κατά χώρα προέλευσης, τη µεγαλύτερη συµµετοχή κατέχει η Βουλγαρία (14,6%), και ακολουθούν η Αλβανία (12,5%), η Γερµανία (8,1%), η Κύπρος (5,9%), το Ηνωµένο Βασίλειο (4,5%) και η Ιταλία (4,2%). Από όλες τις υπόλοιπες ηπείρους, παρατηρείται αύξηση αφίξεων, µε τη σηµαντικότερη αύξηση των αφίξεων, σε απόλυτες τιµές, να καταγράφεται από την Ασία µε µεγάλη συµβολή από την Τουρκία

 

Οι περισσότερες αφίξεις έγιναν είτε οδικώς είτε αεροπορικώς με το αεροδρόμιο Αθηνών να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό κίνησης (33,1%) ακολουθούμενο από το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης (8,3%).

(Visited 1 times, 1 visits today)
By