Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Ξεπεράστηκαν τα προβλήματα στο Taxis

Δεν χρειάζεται παράταση, υποστηρίζει ο γενικός γραμματέας δημοσίων εσόδων

theoharisΈχουν ξεπεραστεί τα τεχνικά προβλήματα με το TAXIS και έτσι δεν θα χρειαστεί να δοθεί παράταση για όσους το ΑΦΜ λήγει σε 3 και 4. Αυτό διαβεβαίωσε ο γενικός γραμματέας δημοσίων εσόδων, Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στο MEGA.

«Δεν χρειάζεται παράταση για όσους το ΑΦΜ τους λήγει σε 3 και 4. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, δεν έχουμε προβλήματα τεχνικά με το σύστημα», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Θεοχάρης.

Ωστόσο, ο κ. Θεοχάρης, σχετικά με τα ΑΦΜ σε 1 και 2, τόνισε ότι όταν υπάρχουν προθεσμίες, υπάρχουν για να είναι κάποιοι εμπρόθεσμοι και κάποιοι εκπρόθεσμο, όμως σημείωσε πως το ηλεκτρονικό σύστημα θα δέχεται τις δηλώσεις εκείνων με ΑΦΜ που τελειώνει σε 1 και 2, αν και η προθεσμία για τους φορολογούμενους αυτούς έχει πλέον περάσει. «το πώς θα εξεταστούν, θα εξεταστεί αργότερα», τόνισε.

Ο κ. Θεοχάρης υπενθύμισε ακόμα πως “οι εκκαθαρίσεις δε γίνονται την ίδια στιγμή” και πρόσθεσε ότι «θέλουμε να δούμε όλες τις δηλώσεις, να δούμε πόσοι θα είναι εκπρόθεσμοι και πόσοι εμπρόθεσμοι. Προσπαθούμε να πάρουμε την απόφαση όσο πιο αργά γίνεται».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By