Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ξεφυλλίσαμε τον νέο κατάλογο ΙΚΕΑ και ξεχωρίσαμε δέκα προιόντα

Κάθε χρόνο περιμένουμε τον κατάλογο της ΙΚΕΑ λες και θα φέρει μαζί του τα Χριστούγεννα.

ikea-catalog-2015

Βέβαια, αν το σκεφτείς, το συναίσθημα που σου αφήνει όπως ξεφυλλίζεις τις σελίδες του μοιάζει αρκετά με την καταναλωτική μανία των γιορτών, με τη διαφορά ότι μπορεί να διαρκέσει όλο τον χρόνο.

Για μια ακόμη χρονιά η ΙΚΕΑ, εταιρεία του Ομίλου FOURLIS, μας δίνει αφορμή να ανανεώσουμε το σπίτι μας, μοιράζοντας στην πόρτα μας τον νέο κατάλογό της για το 2015. Τα παρακάτω είναι τα δέκα must buy πράγματα που ξεχωρίσαμε από αυτόν, μερικά είναι ολοκαίνουρια, ενώ άλλα παλιά αλλά πολυαγαπημένα. H επιλογή της τελικης δεκάδας ήταν δύσκολη και είναι σίγουρο -ποιόν κοροιδεύουμε- ότι δεν θα αρκεστούμε μόνο σε αυτά στην Σαββατιάτικη βόλτα μας.

1. Τραπεζάκι IKEA PS 2014

ikea table 2015Θες να δώσεις λίγο χρώμα στο σαλόνι σου, αλλά από τη μία δεν θες να ξοδέψεις έναν ολόκληρο μισθό, αλλά βαριέσαι και τα DIY χρωματιστά έπιπλα γιατί είναι σίγουρο ότι δεν θα βγει όπως το θες; Μην τρελαίνεσαι και μην σπαζοκεφαλιάζεις άλλο, το νέο side table της ΙΚΕΑ είναι σίγουρο ότι θα κάνει πιο χαρούμενο τον χώρο σου και θα σε βοηθήσει στο… συμμάζεμα, αφού αποτελείται από διαφορετικούς πολύχρωμους δίσκους.

Extra tip: Κάνει και για κομοδίνο. Γιατί όχι;

Βρες το εδώ

2. Τρόλει Raskog

ikea trolei

Ναι, δεν είναι φετινό, ναι, δεν είναι καινούριο, αλλά δεν γίνεται να μην το συμπεριλάβουμε στα πιο αγαπημένα μας πράγματα από τον φετινό κατάλογο. Θα περάσουν χρόνια για να το βαρεθούμε και ακόμα και τότε θα το χρησιμοποιούμε. Βγαίνει σε ανθρακί και μπεζ, αλλά ένας από τους λόγους που το αγαπάμε είναι το τρίτο του χρώμα: το τιρκουάζ.

Extra tip: Δεν είναι ανάγκη να το χρησιμοποιήσεις μόνο ως βοηθητικό στην κουζίνα. Βάλτο στο μπάνιο και γέμισε το με τα καλλυντικά σου ή στο μπαλκόνι γεμάτο με γλαστράκια.

Βρες το εδώ

3. Ράφια ΙΚΕΑ PS 2014

ikea rafiaΘυμάσαι που έψαχνες απεγνωσμένα για οικονομικά αλλα όχι φτηνιάρικα ράφια «κουτάκια» για να κάνεις την σύνθεση που είχες δει στο Pinterest; Ε, λοιπόν, μπορεί τελικά να μην το έκανες ποτέ, αλλά αν σου έχει μείνει απωθημένο, πλέον μπορείς. Με τα ραφάκια PS μπορείς να κάνεις αμέτρητους συνδυασμούς και να στολίσεις τους τοίχους σου, δημιουργώντας ταυτόχρονα θέσεις για τα βιβλία και τα διακοσμητικά σου.

Extra tip: Παίξε με τα διαφορετικά χρώματα στην πρόσοψή τους (βγαίνει με τιρκουάζ και μαύρες λεπτομέρειες) και βάλτα σχεδόν ακανόνιστα στον τοίχο.

Βρες τα εδώ

4. Αλλαξιέρα Sundvik

ikea baby
Μέχρι και πέρυσι, τουλάχιστον στην ελληνική ΙΚΕΑ, οι αλλαξιέρες δεν είχαν την δυνατότητα επέκτασης και αν δεν ήθελες να αλλάζεις το μωρό σου πλαγιαστά, έπρεπε να πας αλλού και να φουσκώσεις ακόμα περισσότερο το baby budget. Καλά μάντεψες, η νέα συρταριέρα Sundvik έχει επέκταση και εννοείται ότι συνδυάζεται με κρεβατάκι της ίδιας σειράς. Γιούπι!

Extra tip: Βάλε από πάνω της μια επίτοιχη ράγα με κρεμαστράκια και κρέμασε εκεί υφασμάτινα καλαθάκια για να έχεις μέσα τα απαραίτητα του μωρού σου.

Βρες την εδώ

5. Πολυθρόνα Ektorp

ikea polΜπορεί να μην είναι καινούρια και να μην στολίζει τον νέο κατάλογο για πρώτη φορά, αλλά η Ektorp πολυθρόνα έχει καταφέρει να θεωρείται κλασική αξία. Η θρυλική πολυθρόνα της ΙΚΕΑ υπάρχει σχεδόν σε κάθε σπίτι και αυτό γιατί είναι ότι πιο value for money για αυτό που οφείλει να προσφέρει μια πολυθρόνα: χουχούλιασμα και άνεση για έναν!

Extra tip: Αν την έχεις και λέρωσες, έσκισες, έχασες(;) ή απλά βαρέθηκες το ύφασμα της, αλλά και τις επιλογές υφασμάτων που σου δίνει η ΙΚΕΑ, μπες εδώ και θα μας θυμηθείς. Παρακαλούμε, εκ των προτέρων.

Βρες την εδώ

6. Συρταριέρα Tarva

ikea tarva

Το ξέρουμε ότι σου φαίνεται υπερβολικά απλή για να αξίζει μια θέση στη δεκάδα. Αν σκεφτείς όμως λίγο δημουργικά είναι ο καλύτερος «καμβάς» για οποιαδήποτε συρταριέρα θα ήθελες να έχεις επειδή το ξύλο της είναι ακατέργαστο. Δεν είναι τυχαίο ότι τα περισσότερα hacks σε σιφινιέρες ΙΚΕΑ γίνονται με αυτήν. Αν την έχεις ήδη αγοράσει, άσε την φαντασία σου ελεύθερη και βάψτην στο αγαπημένο σου χρώμα ή ακόμα και πολύχρωμη.

Extra tip: Ποιός είπε ότι πρέπει να την έχεις στο δωμάτιο για να βαζεις τα μπλουζάκια σου; Θα φανταζόσουν ποτέ ότι μπορείς να την χρησιμοποιήσεις στην κουζίνα; Κι όμως.

Βρες την εδώ

7. Σκαμπό Masterby

ikea

Σε κίτρινο και -στο καλύτερο χρώμα του πλανήτη- γκρι αυτό το νέο design και μοντέρνο, πλαστικό σκαμπουδάκι είναι τόσο όμορφο, που θα το πάρουμε έτσι απλά για να υπάρχει. Και σίγουρα δεν θα μείνει ανεκμετάλλευτο.

Extra tip: Μπορεί να γεμίσει με χρώμα μια άδεια γωνία του σπιτιού σου, π.χ. δίπλα στο τραπέζι που αφήνεις τα κλειδιά σου, ή ακόμα και στη ντουσιέρα σου στην περίπτωση που θες να απολαύσεις το ντους σου καθισμένος.

Βρες το εδώ

8. Καλόγερος ΙΚΕΑ PS 2014

ikea 8
Tέλος στις κρεμάστρες και στους βαρετούς καλογερους που έχεις πάρει από το σπίτι των γονιών σου. Ο νέος πράσινος καλόγερος της ΙΚΕΑ δίνει στιλ και χρώμα στην είσοδό σου, χωρίς να σου κοστίσει όσο μια ολοκληρωτική ανακαίνιση.Γιατί ποιός ανακαινίζει ένα αδιάφορο σημείο του σπιτιού όσο είναι το χολ; Σε ποιό διάδρομο είναι είπαμε;

Extra tip: Μπορείς να την έχεις και στο δωμάτιο σου, αν έχεις χώρο, αντί για κρεμάστρα τοίχου.

Βρες τον εδώ

9. Ντουλάπι Stockholm

ikea

Μπορεί η Stockholm να είναι η πιο «τσιμπημένη» σειρά της ΙΚΕΑ, αλλά όχι άδικα. Κατά καιρούς, θέλαμε να αποκτήσουμε πολλά αντικείμενά της και φέτος- όπως και πέρυσι- μας έχει μείνει η εμμονή με τα συγκεκριμένα ντουλάπια της. Και αυτό γιατί φαίνεται σαν να έχεις δώσει τρεις μισθούς για να τα αποκτήσεις. Μην αναρωτιέσαι που θα το βάλεις. Μπορεί να γεμίσει και με το παραπάνω μια άχαρη γωνία του σπιτιού σου. Εκεί που δεν ήξερες τι να βάλεις και το έχεις αφήσει σκέτο; Αν χωράει, βάλτο εκεί, με δυο-τρεις ακουμπισμένες κορνίζες και διακοσμητικά.

Extra tip: Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και σαν έπιπλο τηλεόρασης αν είσαι από εκείνους που προτιμάνε τις τηλεοράσεις να είναι ψηλά αντί στην ευθεία των ματιών.

Βρες τo εδώ

10. Γωνιακό ντουλάπι ΙΚΕΑ PS 2014

ikea 89Nαι, προφανώς ήξερες ότι μπορούσες να γεμίσεις μια αδιάφορη γωνία του σαλονιού σου με μια σύνθεση γωνιακή, αλλά μπορούσες να φανταστείς ότι θα έβρισκες κάτι τόσο όμορφο και fun όσο αυτό το ντουλάπι; Άσε που εκμεταλλεύσαι ένα «νεκρό» σημείο του σπιτιού σου με έξτρα αποθηκευτικό χώρο.

Extra tip: Μπορείς να το βάλεις στο δωμάτιο σου αν δεν σου χωράει συρταριέρα.

Βρες το εδώ

by nou pou

By