Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ξορκίζει τα νέα μέτρα και στο εξωτερικό

Ξορκίζει τα νέα μέτρα και στο εξωτερικό ο Σαμαράς, ο οποίος στις 17 Σεπτεμβρίου θα ταξιδέψει στις Βρυξέλλες και στις 27 Σεπτεμβρίου ξανά στις ΗΠΑ, ενώ θα ξεκινά η αξιολόγηση της βιωσιμότητας του χρέους.

Samaras Maximou
Menelaos Myrillas © FOSPHOTOS

Την ώρα που η κυβέρνηση διαψεύδει πληροφορίες πως κατά την επίσκεψη της τρόικας θα ζητηθεί η λήψη και ανακοίνωση νέων μέτρων ύψους περίπου πέντε δισ. για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επισκέπτεται στις 17 Σεπτεμβρίου τις Βρυξέλλες. Η επίσκεψη του πρωθυπουργού επισήμως έχει θέμα την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ελλάδα από την 1η Ιανουαρίου 2014, όμως συνδέθηκε από την πρώτη στιγμή με τη συζήτηση για νέα μέτρα.

Ο κ.Σαμαράς θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο,  τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπέι. Πηγές της Κομισιόν διέψευδαν πάντως ότι υπάρχει πιθανότητα να συζητηθεί το ελληνικό πρόγραμμα, λίγο πριν την επίσκεψη των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα και παρέπεμπαν στην τρόικα ως το αρμόδιο όργανο να ελέγξει την πορεία των ελληνικών υποχρεώσεων και την ανάγκη διορθωτικών κινήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά την άφιξη της τρόικας στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στις 27 Σεπτεμβρίου ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί ξανά τις ΗΠΑ, όπου θα έχει συναντήσεις με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζον Μπάιντεν και την Κριστίν Λαγκάρντ, καθώς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει κεντρικό λόγο στην αξιολόγηση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, που θα ακολουθήσει την αξιολόγηση της πορείας του ελληνικού προγράμματος.

 

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By