Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΟΑΕΔ: Από τη Δευτέρα οι αιτήσεις για την πρόσληψη 10.000 αιτήσεων

Την προσεχή Δευτέρα, 17 Μαρτίου, ξεκινά η περίοδος υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, ύψους 54 εκατ. ευρώ που αφορά στην επιδότηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη -με πλήρη μισθό και ασφάλιση- 10.000 ανέργων από 30 έως 66 ετών

oaed
Οι επιχειρήσεις που θέλουν να κάνουν αίτηση θα πρέπει να εκδώσουν κλειδάριθμο στα ΚΠΑ του ΟΑΕΔ για να καταχωρήσουν τις ηλεκτρονικές αιτήσεις. Το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων του ΟΑΕΔ θα παρέχει την επιδότηση του μισθολογικού κόστους των προσλαμβανόμενων, ενώ θα έχει διάρκεια ένα χρόνο με την επιδότηση να ανέρχεται στα 18 ευρώ ημερησίως και μέχρι 25 ημέρες το μήνα.

Σε ποιους απευθύνεται

Οι άνεργοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ με κάρτα ανεργίας σε ισχύ, να έχουν συμπληρώσει το ατομικό δελτίο στα ΚΠΑ του Οργανισμού για τα προσόντα τους και τις δεξιότητες τους, και να μην έχουν απασχοληθεί το τελευταίο έτος στην ίδια επιχείρηση, με επιδότηση, που μπορεί να τους επαναπροσλάβει, έστω και με αλλαγή νομικής μορφής.

Η επιχείρηση θα επιδοτείται με 18 ευρώ, ημερησίως, και για διάστημα 25 ημερών, κάθε μήνα, δηλαδή, με 450 ευρώ για κάθε άνεργο που θα προσλάβει. Επισημαίνεται ότι, η επιδότηση καλύπτει μέρος του μισθολογικού κόστους και δεν είναι η τελική αμοιβή για τον εργαζόμενο.

Αντίθετα, η τελική αμοιβή διαμορφώνεται, με βάση τα όσα προβλέπει η Εργασιακή και Ασφαλιστική Νομοθεσία.

By