Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα 16.600 θέσεων για ανέργους

Ωφελούμενοι οι άνεργοι ηλικίας 29 έως 64 ετών

ΟΑΕΔ

Έως τις 30 Οκτωβρίου θα έχουν την δυνατότητα να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στον ΟΑΕΔ οι ενδιαφερόμενοι για το νέο πρόγραμμα του οργανισμού που προσφέρει 16.600 θέσεις εργασίας σε άνεργους ηλικίας 29 έως 64 ετών.

Οι άνεργοι πρέπει να είναι χαμηλών τυπικών προσόντων και περιλαμβάνει θεωρητική άσκηση 100 ωρών και 2μηνη εγγυημένη απασχόληση τουλάχιστον για

Κατά την διάρκεια του προγράμματος θα επιτευχθεί η προώθηση των ανέργων στην αγορά εργασίας μέσω συνδυασμένων δράσεων κατάρτισης, πρακτικής άσκησης, πιστοποίησης των δεξιοτήτων και απασχόλησης.

Μετά από απόφαση του Διοικητή του Οργανισμού, κ. Θεόδωρου Αμπατζόγλου το πρόγραμμα θα εμπεριέχει:

1) Πρόγραμμα θεωρητικής άσκησης 100 ωρών.
2) Πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας (διάρκειας 300 ωρών).
3) Δράσεις Συμβουλευτικής Υποστήριξης.
4) Πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων τα οποία θα αποκτήσουν οι ωφελούμενοι, κατά τη διάρκεια του προγράμματος.
5) Εγγυημένη απασχόληση με πλήρη ασφάλιση μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, τουλάχιστον για το 25% των εκπαιδευθέντων για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 2 συνεχόμενων μηνών (25 ημερομίσθια ανά μήνα) καθώς και παροχή συστατικής επιστολής από τον εργοδότη.

Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα από τις 13 Οκτωβρίου και ώρα 11:00 μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου 2014, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.voucher.gov.gr.

By