Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

ΟΑΣΑ: Στροφή του επιβατικού κοινού στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών

Η συμμετοχή των καρτών στα συνολικά έσοδα έφθασε το 36,46%

leoforeia

Στροφή του επιβατικού κοινού προς τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών καταδεικνύουν τα στοιχεία από τις πωλήσεις καρτών και εισιτηρίων τον Σεπτέμβριο του 2014.

Οι Συγκοινωνίες Αθηνών έχουν ως σκοπό την αύξηση της συμμετοχής των καρτών στα συνολικά έσοδα του Ομίλου.

Τον Σεπτέμβριο η συμμετοχή των καρτών στα συνολικά έσοδα έφθασε το 36,46%, σημειώνοντας αύξηση 7,71% σε σχέση με τον περσινό Σεπτέμβριο.

Αναφερόμενος στα οικονομικά στοιχεία, που προκύπτουν από τον πρώτο μήνα εφαρμογής της νέας τιμολογιακής πολιτικής στις Συγκοινωνίες Αθηνών, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΑΣΑ Γρηγ. Δημητριάδης , τόνισε: «Με τη νέα τιμολογιακή πολιτική αναμέναμε στην αρχή μείωση των εσόδων ως επακόλουθο της μείωσης της τιμής του εισιτηρίου. Αντ” αυτού, επειδή οι κάρτες απεριορίστων διαδρομών πήγαν πολύ καλά και αγκαλιάστηκαν από τον κόσμο, με περίπου 40.000 περισσότερους επιβάτες να γίνονται κάτοχοι καρτών, τα έσοδα από τις πωλήσεις καρτών και εισιτηρίων αυξήθηκαν κατά περίπου 170.000 ευρώ».

Φέτος τον Σεπτέμβριο έναντι του αντίστοιχου μήνα το 2013, εκδόθηκαν λιγότερα κατά 10,07% εισιτήρια, ενώ οι κάρτες αυξήθηκαν κατά 27,92%, φέρνοντας μεταβολή της τάξης του 0,85%.

By