Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Οδηγίες για τις διορθώσεις στο Ε9

Η ειδική εφαρμογή στο TAXISnet θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες

taxisnet1

Αναλυτικές οδηγίες και διευκρινίσεις για τον τρόπο αναγραφής των ακινήτων και των δικαιωμάτων επ” αυτών στις δηλώσεις στοιχείων ακινήτων (Ε9) από το έτος 2014, περιλαμβάνονται σε εγκύκλιο-οδηγό της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ). Βάσει των οδηγιών οι ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται να διορθώσουν το Ε9, προκειμένου να υπολογιστεί σωστά και ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ).

Στην εγκύκλιο υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες για τον τρόπο συμπλήρωσης κάθε κωδικού του Ε9 ώστε να διορθωθούν τα λάθη που έχουν γίνει από τους φορολογούμενους.

Η ειδική εφαρμογή στο TAXISnet μέσω της οποίας οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα μπορούν να κάνουν τις διορθώσεις στο Ε9 αναμένεται να ανοίξει τις επόμενες ημέρες.

Η εκκαθάριση του φόρου θα είναι αυτόματη ταυτόχρονα με τη διόθρωση των λαθών και αν έχει καταβληθεί ήδη επιπλέον φόρος κατά τις δύο πρώτες δόσεις πληρωμής του φόρου θα γίνει συμψηφισμός με τις επόμενες 4 δόσεις. Όσοι φορολογούμενοι από τη διόρθωση προκύψει ότι θα γλιτώσουν φόρο πάνω από 300 ευρώ, θα πρέπει να επισκεφθούν την εφορία για έλεγχο.

Αναλυτικά η Εγκύκλιος

By