Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Οδηγός ΚΤΕΛ εγκατέλειψε ΑμεΑ στο δρόμο

Έγγραφη διαμαρτυρία για το περιστατικό έχει υποβάλει και το σωματείο «Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δ. Ελλάδας»

ktel34

Ασέβεια και έλλειψη ανθρωπισμού από οδηγό του ΚΤΕΛ Αχαΐας ο οποίος  εγκατέλειψε στο έλεος του Θεού επιβάτη που πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας. Το περιστατικό συνέβη τον περασμένο Νοέμβριο όταν ο Δημήτρης Παπαστεργίου κατά την επιστροφή του από Πάτρα προς Αθήνα, όπου είχε παραβρεθεί μαζί με  συνασθενείς του σε ημερίδα του συλλόγου για τη σκλήρυνση κατά πλάκας, επιβιβάστηκε σε διώροφο λεωφορείο. Εκεί διαπίστωσε ότι οι θέσεις ΑμεΑ είχαν παραχωρηθεί σε μη ΑμεΑ ανθρώπους. Στη διαδρομή, ο εν λόγω επιβάτης, χρειάστηκε να μεταβεί στην τουαλέτα καθώς λόγω της ασθένειάς του αντιμετωπίζει σοβαρό ουροκυστικό πρόβλημα.

Όπως περιγράφει ο ίδιος στην αναφορά που κατέθεσε στον Συνήγορο του Πολίτη « ζητήσαμε από τον οδηγό να μας ξεκλειδωθεί η τουαλέτα, μας είπε ότι δεν λειτουργεί (σε κανένα λεωφορείο και ποτέ δεν λειτουργούν οι τουαλέτες), του είπαμε τότε να κάνει στάση και η απάντησή του ήταν: «Εσείς τα ΑμεΑ να μην ταξιδεύετε με το εξπρές δρομολόγιο. Όταν σταμάτησε κάποια στιγμή και ενώ βγήκα έξω και πήγα πίσω από το λεωφορείο 3-4 μέτρα για να κάνω την ανάγκη μου, έπειτα από 3 λεπτά το λεωφορείο έφυγε και έμεινα στον δρόμο. Ύστερα από φασαρία που έκαναν οι φίλοι μου και συνασθενείς μου, αλλά και οι επιβάτες, είπε ότι δεν κατάλαβε ότι άφησε έναν άνθρωπο πίσω και επικοινώνησαν με το ΚΤΕΛ Πατρών, έτσι ώστε να έρθει το επόμενο λεωφορείο και να με πάρει μαζί του στην Αθήνα.» 

Ο κ Παπαστεργίου επισημαίνει ότι: «Δεν ζητάω χρήματα, το μόνο που ζητάω είναι: λειτουργία των WC σε όλα τα λεωφορεία εάν και εφόσον υπάρχουν, οι θέσεις των ΑμεΑ να μη δίνονται σε ανθρώπους ΜΗ ΑμεΑ, παρά μόνο 20 λεπτά πριν από την αναχώρηση του οχήματος, και μια δημόσια συγγνώμη από τα ΚΤΕΛ Αχαΐας και τον οδηγό».

Παρά τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί όμως και τη «συμπάθεια» που είχε από τον υπεύθυνο των ΚΤΕΛ Αχαΐας για το περιστατικό, καθώς και τις διαβεβαιώσεις ότι ο οδηγός θα απολογηθεί για την πράξη του, έπειτα από επτά μήνες δεν υπάρχει καμία εξέλιξη. Ο Συνήγορος του Πολίτη τον παρέπεμψε με τη σειρά του στον… Συνήγορο του Καταναλωτή, καθώς τα ΚΤΕΛ υπάγονται στο ιδιωτικό δίκαιο. Έγγραφη διαμαρτυρία για το περιστατικό έχει υποβάλει και το σωματείο «Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δ. Ελλάδας»

By