Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οδησσός: Καθήκοντα ανέλαβε μια νέα μονάδα ειδικών δυνάμεων

Ολόκληρη η ηγεσία της αστυνομίας της Οδησσού αποπέμφθηκε και είναι πιθανόν να διωχθεί

sjcukraine154e

Μια νέα μονάδα των ειδικών δυνάμεων ανέλαβε καθήκοντα στην Οδησσό μετά την «παταγώδη» αποτυχία της αστυνομίας να αντιμετωπίσει τους φιλορώσους αυτονομιστές έπειτα από ένα σαββατοκύριακο αιματηρής βίας με δεκάδες νεκρούς στην πόλη, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Αρσέν Αβάκοφ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, η νέα μονάδα απαρτίζεται από «ακτιβιστές πολίτες που θέλουν να βοηθήσουν την πόλη της Μαύρης Θάλασσας αυτές τις δύσκολες ημέρες». Ολόκληρη η ηγεσία της αστυνομίας της Οδησσού αποπέμφθηκε και είναι πιθανόν να διωχθεί. Ο Αρσέν Αβάκοφ δήλωσε ότι η αστυνομία της Οδησσού ενήργησε «με σκανδαλώδη, έως και εγκληματικό, τρόπο» και προειδοποίησε ότι «η τιμή της στολής δεν θα παράσχει κάλυψη».

Η ουκρανική ηγεσία έχει καταστήσει σαφές ότι θεωρεί τις αστυνομικές δυνάμεις σε πολλές περιοχές της χώρας «αναξιόπιστες» απέναντι στη δράση των φιλορώσων αυτονομιστών που το Κίεβο καταγγέλλει ότι υποστηρίζονται και καθοδηγούνται από τη Μόσχα.

Φιλορώσοι ακτιβιστές έστησαν σήμερα ενέδρα στις ουκρανικές δυνάμεις με αποτέλεσμα να ξεσπάσει σφοδρή ανταλλαγή πυρών στα περίχωρα της πόλης Σλαβιάνσκ, σύμφωνα με τον Αρσέν Αβάκοφ.
Ανταποκριτής του Ρόιτερς μετέδωσε ότι τουλάχιστον δύο τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού των αυτονομιστών και πολλοί αντάρτες εγκατέλειψαν την περιοχή, όπου συνεχίζεται από το πρωί η ανταλλαγή πυρών.

By