Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κωνσταντινόπουλος: Είμαστε ολίγον συγκλονισμένοι

«Είμαστε ολίγον συγκλονισμένοι» σχολίασε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ με φόντο τη δήλωση του Μητροπολίτη Σεραφείμ για τα ομόφυλα ζευγάρια

konstantinopoulos«Είμαι Εισηγητής εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Διάβασα δημόσια παρέμβαση Μητροπολίτη ότι όσοι στηρίξουμε την ένταξη ομοφύλων ζευγαριών στη Σύμφωνο Συμβίωσης θα μας αφορίσει. Δεδομένου πως εμείς προτιθέμεθα να στηρίξουμε αυτή την πρόταση, είμαστε ολίγον συγκλονισμένοι και για αυτό θα είμαι και πολύ σύντομος».

«Με κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Παιδείας και του Υπουργού Οικονομικών ορίζεται πως θα αποφασίζονται οι διαχειριστικοί έλεγχοι σε Νομικά Πρόσωπα του παρόντος Νόμου για τον έλεγχο τήρησης των διατάξεων που διέπουν την νομιμότητα της διαχείρισής τους.

Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να εξαιρέσουμε την Εκκλησία από τη σχετική διάταξη. Εμείς δε συμφωνούμε σε αυτό. Και δε νομίζω να το έχει ζητήσει και η ίδια η Εκκλησία. Άρα, ό,τι διέπει όλα τα Νομικά Πρόσωπα ,διέπει και την Εκκλησία. Σ΄ αυτό είμαστε κάθετοι, κύριε Υπουργέ και ζητάμε από την Κυβέρνηση να αποσύρει αυτή τη διάταξη».

Μετά τη σαφή στάση του ΠΑΣΟΚ όπως αυτή εκφράστηκε από τον Εισηγητή του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου η κυβέρνηση δια του Υφυπουργού Παιδείας Κ. Γκιουλέκα απέσυρε τη σχετική διάταξη-εξαίρεση της Εκκλησίας από τους φορείς που εμπίπτουν στην ΚΥΑ για τον έλεγχο τήρησης νομιμότητας στη διαχείρισή τους.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By