Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΟΗΕ και ΕΕ κατά Κάμερον για τη μετανάστευση

Την έντονη αντίδραση του ΟΗΕ και πολλών εταίρων στην ΕΕ προκαλεί η πρόθεση της βρετανικής κυβέρνησης να περικόψει δραστικά τα κοινωνικά επιδόματα στους νέους μετανάστες από την Ευρώπη από την 1η Ιανουαρίου 2014

cameron 01

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Αντόνιο Γκουτιέρες, καταδίκασε τους νέους κανονισμούς για την μετανάστευση της κυβέρνησης Κάμερον που τίθενται σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2014. Οι κανονισμοί αυτοί, σύμφωνα με την Αρμοστεία, προκαλούν διακρίσεις σε βάρος των φτωχών μεταναστών θέτοντας τους στο κοινωνικό περιθώριο. Αντιμέτωπος με σκληρές επικρίσεις και από τους κοινοτικούς του εταίρους, βρίσκεται προσφάτως ο βρετανός πρωθυπουργός. Μετά τους προέδρους Ρουμανίας και Βουλγαρίας, την σκυτάλη παίρνει η Πολωνία.
Επιστολές Βαλέσα και Καζίνσκι προς Κάμερον

Σε επιστολές τους ο ιστορικός ηγέτης της Αλληλεγγύης και πρώην πρόεδρος Λεχ Βαλέσα και ο Γιαροσλάβ Καζίνσκι, πρώην πρωθυπουργός και ηγέτης του κόμματος της αντιπολίτευσης Νόμος και Δικαιοσύνη, εγκαλούν τον Ντέιβιντ Κάμερον για αντιμεταναστευτικό παραλήρημα, το οποίο εκθέτει την Βρετανία σε παραδοσιακούς συμμάχους όπως η Πολωνία. Εκφράζουν την πλήρη αντίθεση τους προς την νέα επιδοματική πολιτική που θα εφαρμόσει το Λονδίνο προς τους νέους μετανάστες από την Ευρώπη από τις αρχές του 2014 και καυτηριάζουν τις δηλώσεις του βρετανού πρωθυπουργού, σύμφωνα με τις οποίες η πλήρης «απελευθέρωση» της διακίνησης πολιτών από την Πολωνία το 2004 απεδείχθη τεράστιο λάθος με αποτέλεσμα να συρρεύσουν στη Βρετανία πάνω από 500.000 πολωνοί μετανάστες. «Αυτό δεν πρόκειται να ξανασυμβεί» υπογράμμισε ο Ντέιβιντ Κάμερον και δηλώνει αποφασισμένος να μπλοκάρει νέα διεύρυνση της Ένωσης εάν δεν αλλάξει το μεταναστευτικό πλαίσιο. Επιμένει, μάλιστα, πως τις θέσεις του συμμερίζονται απόλυτα η Γερμανία, η Αυστρία και η Ολλανδία.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By