Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΟΗΕ: Καταδίκασε τις επιθέσεις με πυραύλους κατά του Ισραήλ

 Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν, καταδίκασε την Τετάρτη τις επιθέσεις με πυραύλους εναντίον του Ισραήλ, που προέρχονταν από τη Λωρίδα της Γάζας 

united nation moon

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν, καταδίκασε την Τετάρτη τις επιθέσεις με πυραύλους εναντίον του Ισραήλ, που προέρχονταν από τη Λωρίδα της Γάζας και προκάλεσαν την ταχεία αντίδραση των Ισραηλινών με αντίποινα, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Το Ισραήλ βομβάρδισε 29 στόχους στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, μετά την επίθεση από Παλαιστινίους μαχητές οι οποίοι εξαπέλυσαν περισσότερες από 60 ρουκέτες στο έδαφος του Ισραήλ.

«Ο Γενικός Γραμματέας καταδικάζει απερίφραστα τις πολλαπλές επιθέσεις με πυραύλους σήμερα στο Ισραήλ από τη Γάζα, για τις οποίες η ισλαμική Τζιχάντ ανέλαβε την ευθύνη», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του Μπαν.

«Ενώ οι αναφορές για τις ζημιές και τους τραυματισμούς δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα, (ο Μπαν) αποδοκιμάζει τη σοβαρή αυτή κλιμάκωση της βίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Καλεί όλες τις πλευρές να επιδείξουν μέγιστη αυτοσυγκράτηση για την αποφυγή περισσοτέρων επεισοδίων που θα μπορούσαν να επιφέρουν μεγαλύτερη κλιμάκωση και αποσταθεροποίηση στην περιοχή».

Την ευθύνη επίθεση με πυραύλους στο Ισραήλ ανέλαβε η ριζοσπαστική οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ, σε αντίποινα για το θάνατο 3 μαχητών της σε αεροπορική επιδρομή του ισραηλινού στρατού στη νότια Λωρίδα της Γάζας.

By