Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κυβερνητική σύσκεψη για την ανεργία

Η χώρα ζητά έγκριση για άντλιση πόρων από Επιχειρησιακά Προγράμματα της ΕΚΤ

υπουργείο οικονομικώνΕυρεία κυβερνητική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών, με θέμα το μείζον πρόβλημα της ανεργίας.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, με τη συμμετοχή των υπουργών Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Κωστή Χατζηδάκη, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννη Βρούτση και εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ.

Οι κ.κ. Χατζηδάκης και Βρούτσης, στην κατεύθυνση της ανάσχεσης της ανεργίας, απέστειλαν χθες κοινή επιστολή στους Επιτρόπους Περιφερειακής Πολιτικής, Johannes Hahn, και Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Κοινωνικής Ένταξης, László Andor, με την οποία ζητούν την έγκριση άντλησης πόρων από Επιχειρησιακά Προγράμματα ( ΕΠ ) της ΕΚΤ και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, προκειμένου να καταστεί εφικτή η υλοποίηση προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας.

Η ελληνική πλευρά προτείνει την αξιοποίηση πόρων ύψους περίπου 170 εκ. ευρώ από συγκεκριμένα ΕΠ σε επιλέξιμες θεματικές προτεραιότητες συμβάλλοντας τόσο στην ποσοτική, όσο και την ποιοτική επίτευξη των δεικτών του ΕΣΠΑ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By