Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Οικονομικές κυρώσεις στους Παλαιστίνιους ετοιμάζει το Ισραήλ

Συνεχίζονται οι επαφές με την ενθάρρυνση των ΗΠΑ

israel_west620

Το Ισραήλ αποφάσισε να επιβάλλει στους Παλαιστίνιους οικονομικές κυρώσεις μετά την απόφαση του Μαχμούντ Αμπάς να ζητήσει την ένταξη των Παλαιστινίων σε 15 διεθνείς οργανισμούς και διεθνείς συμβάσεις, σύμφωνα με ισραηλινό αξιωματούχο που μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας.

Ο αξιωματούχος είπε ότι το Ισραήλ θα αφαιρεί τις πληρωμές για το χρέος από τον φόρο μεταβιβάσεων που λαμβάνει σε τακτική βάση η Παλαιστινιακή Αρχή, ενώ είπε ότι θα υπάρξουν περιοριστικά μέτρα για τις παλαιστινιακές καταθέσεις στο Ισραήλ.

Ωστόσο, ο ίδιος αξιωματούχος δήλωσε ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει τις προσπάθειες να επιλυθεί η κρίση ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Λίγο νωρίτερα, το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ έσπευσε να διαπιστώσει ότι το «χάσμα» ανάμεσα στις δύο πλευρές μειώνεται.

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζεν Ψάκι, δήλωσε ότι σημειώνεται πρόοδος στις συνομιλίες μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, οι οποίες πραγματοποιούνται με τη διαμεσολάβηση των ΗΠΑ.

Η Ψάκι έσπευσε να αρνηθεί τις πληροφορίες ότι υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές.

«Η διαπραγματευτική μας ομάδα και οι δύο πλευρές πραγματοποιούν εντατικές διαπραγματεύσεις. Είχαν άλλη μία συνάντηση σήμερα. Το χάσμα μειώνεται αλλά οι εικασίες για μία συμφωνία είναι πρόωρες αυτή τη στιγμή» είπε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

By