Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Οικονομικός υπεύθυνος της Χ.Α στη Νίκαια ήταν ο Ρουπακιάς

 «Ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα ήταν σημαίνον στέλεχος της τοπικής οργάνωσης της Χ.Α»

roupakias660

 

Νέα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο Γιώργος Ρουπακιάς ήταν αναπληρωτής οικονομικός υπεύθυνος στην οργάνωση της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια έρχονται στο φως της δημοσιότητας έναν χρόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Το έγγραφο που δημοσιοποιεί η Realnews αποτελεί τον επίσημο κατάλογο των «πυρηναρχών», αλλά και των υπευθύνων των οικονομικών σε όλες τις τοπικές οργανώσεις της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα.

Στη λίστα των ηγετικών στελεχών κάθε τοπικής του νεοναζιστικού κόμματος το όνομα του Ρουπακιά αναγράφεται δίπλα σε αυτό του Γιώργου Πατέλη, του γνωστού επικεφαλής των ταγμάτων εφόδου της Νίκαιας.

Ο κατάλογος των τοπικών οργανώσεων όπου αναφέρεται το όνομα του Ρουπακιά έρχεται να καταδείξει την υποκρισία των στελεχών της Χρυσής Αυγής, που ακόμα και σήμερα αρνούνται την οποιαδήποτε σχέση του δολοφόνου του Π. Φύσσα με την οργάνωσή τους. Εκτός από αυτό όμως, το έγγραφο θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό, αφού -σύμφωνα με νομικούς κύκλους- ενισχύει την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης που υπάρχει για τα μέλη της Χρυσής Αυγής, καθώς δείχνει ότι το άτομο που διέπραξε την εν ψυχρώ δολοφονία ήταν σημαίνον στέλεχος σε τοπική της οργάνωσης.

By