Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Οι απαγωγές φέρνουν «χρυσές» δουλειές για τους σωματοφύλακες

Εφοπλιστές κι επιχειρηματίες αγωνιούν για την ασφάλειά τους μετά τις συνεχείς επιθέσεις και απαγωγές «συναδέλφων» τους

swmatofylakes600_300114

Τα πρόσφατα, αλλά και λίγο παλιότερα κρούσματα απαγωγής πασίγνωστων επιχειρηματιών κι εφοπλιστών, φαίνεται ότι “χτύπησαν” καμπανάκι για τους πολλούς από τους επιφανείς πολίτες της χώρας, οι οποίοι σπεύδουν να αναζητήσουν προστασία επαγγελματικού επιπέδου.

Με τελευταία την επεισοδιακή απαγωγή του επιχειρηματία Μανώλη Καραμολέγκου στον Γέρακα, αλλά και την απόπειρα αρπαγής του εφοπλιστή Κίκου Μαρτίνου, οι εύποροι πολίτες νοιώθουν ότι κινδυνεύουν, πόσο μάλλον όταν και οι φόβοι για τρομοκρατικά χτυπήματα αναγεννώνται, μετά και την πρόσφατη απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού.

Ρεκόρ αιτημάτων για φύλαξη

Όπως αναφέρει το Έθνος, τα αιτήματα για φύλαξη προσώπων από ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης VIP, το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί κατά 30%, ενώ, την ίδια ώρα, το 70% των επιχειρηματιών που είχαν ήδη προστασία ζήτησαν αύξηση των μέτρων ασφαλείας. Το αυξημένο ενδιαφέρον για φύλαξη προσώπων και από την αστυνομία παραδέχθηκε και στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας. Τα σχετικά αιτήματα προς την ΕΛ.ΑΣ, έχουν αυξηθεί κατά 30-40%.

Παράλληλα, σύμφωνα με την εφημερίδα, τα αιτήματα για φύλαξη κτηρίων έχουν αυξηθεί κατά 65% και, όπως λένε οι ειδικοί, το φαινόμενο συνδέεται άμεσα με την αύξηση της εγκληματικότητας, αλλά και τις απόπειρες απαγωγής. Μάλιστα, όπως αναφέρουν, οι επιχειρηματίες που έχουν λάβει ήδη μέτρα, ζητούν να φυλάσσονται και μέλη της οικογένειάς τους και κυρίως τα παιδιά τους.

BELARUS-BODYGUARDS-COMPETITION

(Visited 1 times, 1 visits today)
By