Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι βουλευτές μπορεί να είναι και 200, λέει ο Βορίδης

Το ενδεχόμενο ο αριθμός των βουλευτών να μειωθεί ακόμη και στους 200, προκειμένου «να αντιμετωπιστεί ο εκβιασμός της Χρυσής Αυγής» άφησε ανοιχτό ο Μάκης Βορίδης.

fosphotos.com | Alexandros Katsis
fosphotos.com | Alexandros Katsis

Σενάρια μείωσης του αριθμού των βουλευτών στους 200, ως άμυνα απέναντι στο ενδεχόμενο παραιτήσεων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, πυροδότησε δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Μάκη Βορίδη.

«Ο πρωθυπουργός έχει μια σειρά από κινήσεις για να αντιμετωπίσει τις απόπειρες πολιτικής εκβιάσεως – διότι αυτό είναι στην πραγματικότητα – των συνεπειών απέναντι στις οποίες βρίσκεται σήμερα η ηγεσία της Χ.Α. Και λέω ότι έχει μια σειρά από ενέργειες. Ο νόμος ορίζει τον αριθμό των βουλευτών και δεν μπορεί να είναι κάτω των 200. Είναι μεταξύ 200 και 300 και κάλλιστα μπορεί να προβλεφθεί ότι θα λειτουργήσει με νόμο σε μια τέτοια περίπτωση με μικρότερο αριθμό βουλευτών», δήλωσε ο κ.Βορίδης στο Βήμα FM.

«Δεν ξέρω τι θα επιλέξει ο πρωθυπουργός, αν θα επιλέξει αναπληρωματικές εκλογές ή μια λύση που δεν προκαλεί καθόλου εκλογές, αλλά αυτό είναι μια δόκιμη και απολύτως συνταγματική λύση», πρόσθεσε και επιτέθηκε κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

«Καλό είναι από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ να μην αξιοποιούνται οι όποιοι χειρισμοί της Χ.Α. Ακούω μια συζήτηση που γίνεται να πάμε σε εκλογές. Δηλαδή τι; Στηρίζει τη λογική της Χ.Α.; Την επιδοκιμάζει τη στρατηγική της Χ.Α.; Είναι μια στρατηγική εκτροπής, εκβιάσεως. Δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή η βία στην πολιτική ζωή. Ας κάνουν ό,τι θέλουν…», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By