Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Οι βουλευτές της ΧΑ «απειλούν» αλλά κανείς δεν δίνει σημασία

Διαρρέουν ότι θα αποχωρήσουν από τη Βουλή

fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

Κανείς δεν θορυβήθηκε στη Βουλή από την φήμη που κυκλοφόρησε έντονα περί ομαδικής παραίτησης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Οι περισσότεροι χαρακτήρισαν πυροτέχνημα τις όποιες «απειλές» για μαζική αποχώρηση της «ομάδας» του Νίκου Μιχαλολιάκου, ενώ όσοι έδιναν βάση στις πληροφορίες αυτές μιλούσαν για ηρωική έξοδο των υμνητών του ναζισμού υπό το βάρος των συνταρακτικών καθημερινών αποκαλύψεων για τις δράσεις τους.

Πολλοί δε, θυμούνται όσα είχε πει ο Νίκος Μιχαλολιάκος σε συγκέντρωση οπαδών του κόμματός του πριν από περίπου ένα χρόνο στις Θερμοπύλες, ότι αισθάνονται άβολα στη Βουλή.

«Αισθανόμαστε άβολα εκεί μέσα. Αν θέλουν τα εγκαταλείπουμε ανά πάσα στιγμή. Βγαίνουμε στους δρόμους για να δούμε πόσα απίδια βγάζει ο σάκος. Θα δούμε τι σημαίνει τάγματα εφόδου. Εμείς περιμένουμε την ώρα να είμαστε αρκετά δυνατοί για να διεκδικήσουμε το δίκιο των Ελλήνων», είχε πει στις 26 Αυγούστου 2012. Είναι αξιοσημείωτο πάντως, ότι εκτός από τις δηλώσεις του Ηλ. Κασιδιάρη στις τηλεοπτικές κάμερες, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν εμφανίζονται στη Βουλή. Μόλις σήμερα, και μετά από απουσία πολλών ημερών, ο Ηλ. Παναγιώταρος μίλησε στο Γ’ Θερινό Τμήμα επί του νομοσχεδίου για τα ΚΤΕΛ και έφυγε από την αίθουσα μετά το τέλος της ομιλίας του.

Άνθρωποι που είναι κοντά σε αυτό το ναζιστικό μόρφωμα έλεγαν πως η Χρυσή Αυγή  θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο για να υπερασπισθεί τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά της που καταπατούνται –όπως ισχυρίζεται- βάναυσα από μια ξενόδουλη κυβέρνηση.

Πρακτικά πάντως, εάν πραγματοποιηθεί η «απειλή» και αποσυρθούν όλα τα ψηφοδέλτια της Χρυσής Αυγής (σ.σ. και οι επιλαχόντες), θα προκηρυχθούν εκλογές στις 15 περιφέρειες όπου έχουν εκλεγεί βουλευτές της (Α’ Αθηνών, Β΄ Αθηνών, Αττικής, Αχαΐας, Εύβοιας, Α΄ Θεσσαλονίκης, Β’ Θεσσαλονίκης, Κορινθίας, Λάρισας, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Α’ Πειραιώς, Β’ Πειραιώς και Σερρών και η οργάνωση θα μείνει εκτός Βουλής.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By