Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Οι Γερμανοί αγαπούν Ελλάδα

Οι Γερμανοί ταξιδεύουν πάλι περισσότερο και ιδιαίτερα αγαπητή είναι φέτος η Ελλάδα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Die Welt.

androsH Ελλάδα συνήλθε για τα καλά από την κρίση της περασμένης χρονιάς και σημειώνει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης στον κλάδο του τουρισμού, αναφέρει η Die Welt. Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα κάποιοι τουριστικοί όμιλοι καταγράφουν αύξηση των κρατήσεων για την Ελλάδα σε ποσοστό που υπερβαίνει το 30% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

«Η χώρα είναι ο μεγάλος κερδισμένος της θερινής σαιζόν» εκτιμά ο εκπρόσωπος του ομίλου Thomas Cook, Ματίας Μπράντες. Αυξημένη ζήτηση για τουριστικά πακέτα καταγράφει και η TUI, ο μεγαλύτερος tour operator της Ευρώπης, που τοποθετεί την Ελλάδα στην τρίτη θέση μεταξύ των πιο δημοφιλών τουριστικών προορισμών.

Στην πρώτη τριάδα των προτιμήσεων των Γερμανών τουριστών τοποθετεί τη χώρα μας και το ταξιδιωτικό πρακτορείο κρατήσεων «τελευταίας στιγμής»  l`tour. Και οι δύο tour operators καταγράφουν ως νούμερο ένα καλοκαιρινό ταξιδιωτικό προορισμό των Γερμανών τη Μαγιόρκα.

Αυξητικές είναι οι τάσεις που καταγράφει για τον ελληνικό τουρισμό και η REWE (ITS, JahnReisen, Tjaereborg). Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της γενικής διεύθυνσης του ομίλου Σέρεν Χάρτμαν, σημειώνεται αύξηση των κρατήσεων για ελληνικούς προορισμούς της τάξεως του 7% σε σχέση με το 2012.

Αύξηση και στις εκτός σαιζόν κρατήσεις

Αύξηση σημείωσε η ζήτηση τουριστικών πακέτων και για το φθινόπωρο. Όπως αναφέρει η εταιρεία ερευνών καταναλωτικής συμπεριφοράς GfK, τον Ιούνιο ο τζίρος των εκτός σαιζόν κρατήσεων στα ταξιδιωτικά γραφεία αυξήθηκε κατά 16% σε σχέση με τον Μάιο. Και στις εκτός σαιζόν κρατήσεις σημειώνεται αύξηση της ζήτησης για ελληνικούς προορισμούς.

Τη ζήτηση πακέτων θερινών διακοπών στη χώρα μας αλλά και στην Τουρκία –παρά τις εικόνες των συγκρούσεων στην πλατεία Ταξίμ- εκτιμάται ότι ενίσχυσαν οι ταραχές στην Αίγυπτο.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By