Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Οι Γερμανοί νεοναζί είναι φίλοι… της ΧΑ

Οι σχέσεις της Χρυσής Αυγής με τις γερμανικές νεοναζιστικές οργανώσεις και η προσπάθεια δημιουργίας πυρήνα στη Νυρεμβέργη.

pappas1
Φωτογραφία που βρέθηκε στην οικία του κατηγορούμενου Παππά

Η Νυρεμβέργη αποτέλεσε σύμβολο της ναζιστικής προπαγάνδας, έγινε όμως και ορόσημο και του τέλους του ναζισμού. Στη φορτωμένη από ιστορικές μνήμες πόλη επιχείρησε να δημιουργήσει τον πρώτο της πυρήνα στη Γερμανία η Χρυσή Αυγή το Νοέμβριο του 2012. Ωστόσο οι αντιδράσεις της ομογένειας τη σταμάτησαν.

Όπως δήλωσαν στην εφημερίδα «Τα Νέα» μέλη της παροικίας της Νυρεμβέργης, τον πυρήνα της Χρυσής Αυγής στην πόλη σχεδίαζαν να στήσουν πέντε άτομα που δεν συμμετείχαν ποτέ στα κοινά και δεν ήταν ποτέ παρόντες στις δραστηριότητες της ελληνικής παροικίας.

Η Χρυσή Αυγή είχε προσπαθήσει να δημιουργήσει πυρήνα και στη Νέα Υόρκη, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της ελληνοαμερικανικής κοινότητας. Ομογενειακοί φορείς, όπως η ΑΧΕΠΑ, καταδίκασαν την ιδεολογία και τις ενέργειες της ναζιστικής οργάνωσης και τη θέση τους αυτή εξέφρασαν εκπρόσωποι της ελληνοαμερικανικής κοινότητας και στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά κατά την πρόσφατη επίσκεψη του.

Την περασμένη Παρασκευή το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαίωσε ότι υπάρχει δίαυλος επαφών ανάμεσα στη Χρυσή Αυγή και το Εθνικοδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας (NPD), το «διάδοχο» του εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος  NSDAP του Χίτλερ, και το νεοναζιστικό Ελεύθερο Δίκτυο Νότου (FNS), που δραστηριοποιείται στη Νυρεμβέργη και στη βόρεια Βαυαρία. 

Τα στελέχη του Ελεύθερου Δικτύου Νότου, Ματίας Φίσερ και Σεμπάστιαν Σμάουζ, είχαν επισκεφθεί μάλιστα τον περασμένο Φεβρουάριο τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Βουλή και είχαν φωτογραφηθεί με  Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη, Μίχο, Ηλιόπουλο, ενώ τώρα ο αρχηγός της νεοναζιστικής οργάνωσης στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι δεν είναι νεοναζί.

Εν τω μεταξύ στο αυτόφωρο οδηγείται σήμερα η Θέμις Σκορδέλη και στον ανακριτή ο πυρηνάρχης του Περάματος Αναστάσιος Πανταζής.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By