Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

«Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι ιδιαίτερα αγαπητοί λόγω ήθους»

Οι Γερμανοί δημόσιοι υπάλληλοι θεωρούνται πρόσωπα με ήθος και είναι ιδιαίτερα αγαπητοί στους συμπολίτες τους.

ergazomenoi 2Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε έρευνα για την εικόνα των επαγγελματικών κάθε κλάδου στην κοινή γνώμη της Γερμανίας, η οποια διεξάγεται κάθε χρόνο για λογαριασμό της ομοσπονδίας εργαζομένων της Γερμανίας DBB Beamtenbund und Tarifunion.

Εάν κανείς έγραφε ένα λεξικό με τις ανθρώπινες αρετές, σχολιάζει το περιοδικό Focus παρουσιάζοντας την έρευνα, οι περισσότερες από αυτές θα αναφέρονταν στους Γερμανούς δημοσίους υπαλλήλους, σύμφωνα τουλάχιστον με τους συμπολίτες τους. Οι Γερμανοί θεωρούν σε ποσοστό 79% ότι οι εργαζόμενοι στο γερμανικό δημόσιο έχουν αίσθηση καθήκοντος, σε ποσοστό 76% ότι έχουν αίσθημα ευθύνης , 72% ότι είναι αξιόπιστοι, 68% ότι είναι ικανοί, 68% ότι λειτουργούν δίκαια και 65% ότι είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν. Μόνο 5% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι έχει κακή γνώμη για τους Γερμανούς δημοσίους υπαλλήλους.

Ένα σημαντικό ποσοστό πάντως και συγκεκριμένα 36% των Γερμανών θεωρεί τους δημοσίους υπαλλήλους αλαζόνες και αυτό σχολιάζει το γερμανικό περιοδικό ίσως να συνδέεται με το γεγονός ότι οι ίδιοι οι δημόσιοι υπάλληλοι της Γερμανίας βαθμολογούν τους εαυτούς τους σε ποσοστό 90% με άριστα.

Η έρευνα διεξάγεται για έβδομη χρονιά και επιβεβαιώνει διαχρονικά την καλή φήμη των Γερμανών δημοσίων υπαλλήλων, η εικόνα των οποίων βελτιώνεται κάθε χρόνο.

Πρώτοι στη «βαθμολογία» έρχονται οι πυροσβέστες, ενώ το νοσηλευτικό προσωπικό ασθενών και ηλικιωμένων απολαμβάνουν σχεδόν της ίδιας εκτίμησης με τους ιατρούς. Οι εργαζόμενοι σε παιδικούς σταθμούς είναι τέταρτοι και όπως σχολιάζει το Focus αυτό θα μπορούσε να ξανανοίξει τη συζήτηση για τους χαμηλούς μισθούς τους. «Ακόμη και οι εκπαιδευτικοί τους οποίους ο Γκέρχαρντ Σρέντερ ως καγκελάριος αποκαλούσε τεμπελόσκυλα βρίσκονται πολύ υψηλά», γράφει το περιοδικό.

Στις τελευταίες θέσεις της λίστας βρίσκονται οι πολιτικοί, αλλά ακόμη πιο χαμηλά, δέκα ποσοστιαίες μονάδες πιο κάτω, βρίσκονται οι ασφαλιστές. 

Πηγή: focus.de

(Visited 1 times, 1 visits today)
By