Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Οι εκκρεμότητες με την τρόικα ρίχνουν το Χ.Α.

Πιέσεις δέχεται σήμερα ο γενικός δείκτης καθώς παραμένουν σε εκκρεμότητα τα ζητήματα με την τρόικα

sxolio-xaa-xrimatistirio-athinon

Οι εκκρεμότητες για τις μεταρρυθμίσεις που ζητάει η τρόικα από την κυβέρνηση και η παρατεινόμενη αβεβαιότητα για τον χρόνο επιστροφής της στην Αθήνα ασκούν πιέσεις σήμερα στο Χ.Α.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε την περασμένη εβδομάδα με συνολικές απώλειες 7%, μετά τις δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων ότι δεν υπάρχει προκαθορισμένη ημερομηνία επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα.

«Το αρνητικό κλίμα στο εξωτερικό και οι εγχώριες αβεβαιότητες υποδηλώνουν αδύναμο ξεκίνημα για την εβδομάδα», ανέφερε η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος στο πρωινό της δελτίο.
Στις 11:00, ο γενικός δείκτης διαμορφώνεται στις 1.166,98 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 1,44%, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 10,05 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση 1,44%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 1,55%.

Όλοι οι επιμέρους δείκτες κινούνται πτωτικά και τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες Ταξιδιών (-2,29%), Πετρελαίου (-2,00%) και Τραπεζών (-1,94%). Από τις υπό διαπραγμάτευση μετοχές, οι 15 κινούνται ανοδικά, 55 κινούνται πτωτικά και 11 παραμένουν σταθερές.

Πηγή: naftemporiki.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)
By