Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι εξελίξεις στην Ιταλία έδωσαν ώθηση στη Wall Street

Σε θετικό έδαφος έκλεισε το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με όχημα τις πολιτικές εξελίξεις στη Ρώμη και την αύξηση των καταναλωτικών αγαθών στην Αμερική.

wall street«Πρασίνισαν» οι δείκτες στη Νέα Υόρκη,  ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,72% στις 14.818,75 μονάδες, ο  S&P,  κατέγραψε νέο ιστορικό ρεκόρ, κινήθηκε υψηλότερα 0,72% στις 1.593,60 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq  έκλεισε με κέρδη 0,85% στις 3.307,02 μονάδες.

Οι ανακοινώσεις του αμερικανικού υπουργείου εμπορίου για την ενίσχυση των καταναλωτικών αγαθών κατά 0,2% σε μηνιαία βάση, ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών ότι θα παραμείνουν αμετάβλητες. Τον Φεβρουάριο, είχε παρατηρηθεί αύξηση 0,7% σύμφωνα με τα αρχικά στοιχεία. Αισιόδοξα ήταν τα μηνύματα για την αμερικανική αγορά στέγης και από τις μεταπωλήσεις κατοικιών τον Μάρτιο στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η αμερικανική ένωση κτηματομεσιτών, ο αντίστοιχος δείκτης ενισχύθηκε κατά 1,5% τον περασμένο μήνα, έναντι πτώσης 1% που είχε σημειώσει τον Φεβρουάριο με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο της τάξης του 1% για τον Μάρτιο.

Με τα σημαντικότερα κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι μετοχές των HP και Microsoft ενώ στον αντίποδα βρέθηκαν οι μετοχές των Boeing και Wal Mart. Πάντως οι αναλυτές εκτιμούν ότι η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας ανακτά τη δυναμική της.

By