Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι επενδυτές «βλέπουν»… whisky

Το μεγαλύτερο Macallan εμφανίζεται για πρώτη φορά στην αγορά έτοιμο να εκτοξευθεί

sot

Της Λητώς Μησιακούλη

litomissiakouli@thepaper.gr

Κάποιοι το πίνουν με πάγο, άλλοι με coca cola, και οι αυθεντικοί πότες, το προτιμούν σκέτο.

Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που αντιστέκονται στην πολυκαιρισμένη γεύση του και δεν ανοίγουν καν το μπουκάλι…

Είναι αυτοί που θα επιλέξουν να τοποθετήσουν τα χρήματά τους σε ένα καλό single malt scotch, επιμένοντας ακράδαντα πως το συλλεκτικό ουίσκι είναι σήμερα μία από τις πιο κερδοφόρες εναλλακτικές επενδύσεις.

foto1

Το μεγαλύτερο Macallan

Στις 18 Ιανουαρίου, ο οίκος Sotheby’s στο Χονγκ Κονγκ, ετοιμάζει ένα μεγάλο sale συλλεκτικών κρασιών, κονιάκ και ουίσκι, όπου το μεγάλο φαβορί είναι ένα 6λιτρο Macallan M Decanter-Constantine, καρπός της χρυσής συνεργασίας Macallan, Lalique Crystal και Fabien Baron.  Η εκτίμησή του αφήνει έκπληκτους αρκετούς καθώς κυμαίνεται μεταξύ 260.000 με 500.000 δολάρια!

Σύμφωνα με τους ειδικούς του οίκου, το πολύτιμο Decanter προέρχεται από την Crown Wine Cellars στο Τuen Mun και είναι το μεγαλύτερο που έχει κατασκευαστεί ποτέ. Είναι 70 εκατοστά και ζυγίζει 16,8 κιλά (συμπεριλαμβανομένου του περιεχομένου). Ακολουθώντας την παράδοση και των άλλων  decanters (Ceasar, Augustus, Justinian) παίρνει το όνομά του Αυτοκράτορα Κωνστανίνου.

Το 2012 το ρεκόρ είχε σπάσει ένα Glenfiddich 55 ετών το οποίο πουλήθηκε σε δημοπρασία στο Λος Αντζελες για 94.000 δολάρια.

foto2

(Visited 1 times, 1 visits today)
By