Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Οι επενδυτές εξετάζουν την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές» λέει ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ

«Το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι μια μεγάλη έκπληξη» σημείωσε ο Στέλιος Παπαδόπουλος

euromoney

«Η Ελλάδα θα μπορούσε να επιστρέψει στις διεθνείς αγορές μέσα από την έκδοση μικρών δημόσιων τίτλων» τόνισε ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, Στέλιος Παπαδούλος.

Σε δηλώσεις του στους Financial Times, ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε δε συμμερίζεται τις ανησυχίες που εκφράζουν κατ” ιδίαν οι πιστωτές της Ελλάδας περί επιστροφής της στις διεθνείς αγορές.

«Είναι το οικονομικό μέλλον της Ελλάδας, όχι το παρελθόν της, που πιστεύουμε ότι θα είναι ο καθοριστικός παράγοντας καθώς θεσμικοί επενδυτές εξετάζουν την επιστροφή της χώρας στις αγορές κεφαλαίου», δηλώνει ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ, προσθέτοντας ότι η επιστροφή στις αγορές θα τονώσει την εμπιστοσύνη.

Όπως προσθέτει, η σταδιακή ελληνική επιστροφή στις αγορές θα ήταν, τουλάχιστον αρχικά, επικεντρωμένη στο ξαναχτίσιμο του βάθους και της ρευστότητας της αγοράς κυβερνητικών ομολόγων, μέσα από την έκδοση μικρών τίτλων.

Ο κ. Παπαδόπουλος εκτίμησε επίσης ότι η χώρα θα καταγράψει πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών που θα εκπλήξει ευχάριστα και θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2014. Δεν έδωσε ωστόσο ένδειξη για το χρονοδιάγραμμα επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων.

By