Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Οι ευρωεκλογές άναψαν φωτιές στη Βουλή

Κόντρα για το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής στη Βουλή, με υπουργούς και εκπροσώπους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να διαμηνύουν, μετά και την πρωτοβουλία Τσίπρα να θέσει θέμα εθνικών εκλογών, ότι καμία κυβέρνηση που ήρθε δεύτερη στις ευρωεκλογές δεν παραιτείται

vouli-dispistia

«Δεν έχετε ούτε τα ποσοστά του 2012, είστε στάσιμοι, είτε το θέλετε είτε όχι, αλλά έχετε χάσει και 150.000 ψήφους, ως ποσοστό μπορεί να πήγατε καλά, έχετε υποστεί καθήλωση», ήταν το σχόλιο του υπουργού Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, την ώρα που ο Π. Λαφαζάνης από τον ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για ιστορική νίκη της Αριστεράς.

«Είστε παρελθόν με τη ψήφο του ελληνικού λαού, δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που έλεγε ότι στις ευρωεκλογές κρίνεται η σταθερότητα ή η αστάθεια, αλλά εσείς και ο ελληνικός λαός σας αποδοκίμασε», συνέχισε σε υψηλούς τόνους ο Π. Λαφαζάνης.

«Και το μήνυμα που είπατε με τα χίλια ζόρια είπατε ότι το λάβατε, τίποτα δεν καταλάβατε, προσπαθείτε με ασπιρίνες να καλλωπίσετε τον αδιέξοδο δρόμο που ακολουθείτε, ούτε με ανασχηματισμούς θα σωθείτε», επέμεινε και πρόσθεσε πως η μόνη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει η κυβέρνηση στον τόπο είναι να φύγει και να προκηρυχθούν εθνικές εκλογές.

Βορίδης: «Πήρατε ΖΕΡΟ»

Στον Π. Λαφαζάνη απάντησαν Μ. Βορίδης και Π. Κουκουλόπουλος που τόνισαν ότι δεν μπορεί να αξιώνει παραίτηση της κυβέρνηση από τη στιγμή που προεκλογικά έλεγε «τρεις κάλπες, μια ψήφος, φεύγουν». «Το ποσοστό που χάθηκε στις εκλογές δεν πήγε στο ΣΥΡΙΖΑ, πήρατε ΖΕΡΟ, το 17% που πήγε; Πήγε αριστερά; Για δείτε που πήγε γιατί θα ξαναπάει, η συντριπτική πλειοψηφία μετακινήθηκε προς τα δεξιά μη συμπεριλαμβανομένων των ψήφων της ΧΑ», είπε ο Μ. Βορίδης, ενώ ο Π. Κουκουλόπουλος τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόβλημα συμμαχιών τώρα που οι ΑΝΕΛ κατάρρευσαν. «Ο δηλωμένος σύμμαχος σας κατέρρευσε», είπε και διερωτήθηκε εάν αληθεύουν δημοσιεύματα του τύπου για τον Πειραιά και την περιφέρεια Αττικής, «γιατί τότε πρέπει να κάνουμε άλλους συσχετισμούς για τα γεύματα της Κυριακής».

By