Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Οι ευχές του μικρού Τζέι και τα…. μπερδέματα του Σάντος!

Φορώντας την φανέλα με τη σημαία της Ελλάδας, ο μικρός –και τόσο συμπαθής σε όλους μας- φίλος του Γιώργου Σαμαρά, ο Τζέι Μπίτι, έστειλε το δικό του μήνυμα στον Έλληνα άσο. Ευχές για γκολ και νίκη από τον μικρό Τζέι, που έχει γίνει κομμάτι της καθημερινότητάς μας και, βέβαια, του Γιώργου…

thumbnail (2)

Στο μεταξύ, άνοιξαν οι… ουρανοί στο Ρεσίφε με την έξοδο των διεθνών μας για προπόνηση  στον αγωνιστικό χώρο της «Αρενα Περναμπούκο»…

ÐÑÏÐÏÍÇÓÇ ÔÇÓ ÅÈÍÉÊÇÓ ÏÌÁÄÁÓ

Το πρόγραμμα πάντως, για τους διεθνείς του Σάντος ξεκίνησε με σπριντ στο μισό γήπεδο ενώ ο Ορέστης Καρνέζης μαζί με τον Παναγιώτη Γλύκο και τον Στέφανο Καπίνο έκαναν ασκήσεις με τη μπάλα.

Ο Σάντος, ανακάτεψε την τράπουλα. Ποιος, τι, δεν μπορούμε να το ξέρουμε… Ίσως οι αποφάσεις παρθούν τελευταία στιγμή…

Δεν είναι πολλές, πάντως, οι διαφοροποιήσεις που μπορεί να επιφέρει ο Πορτογάλος αλλά, ας περιμένουμε…

Την προετοιμασία τους πάντως ολοκλήρωσαν και οι ποδοσφαιριστές της Κόστα Ρίκα.

ÐÑÏÐÏÍÇÓÇ ÔÇÓ ÊÏÓÔÁ ÑÉÊÁ

Η τελευταία προπόνηση των παικτών του Χόρχε Λουίς Πίντο πραγματοποιήθηκε σε προπονητικό κέντρο του Ρεσίφε, το οποίο απέχει 25 λεπτά από την «Αρένα Περναμπούκο».

Το πρόγραμμα των αντιπάλων της Ελλάδας ήταν «ανοιχτό» για τα πρώτα 15 λεπτά στους εκπροσώπους του Τύπου και το μεγαλύτερο μέρος του αφιερώθηκε σε «διπλό» έντεκα εναντίον έντεκα στο μισό γήπεδο και μάλιστα με… στοίχημα μεταξύ των ποδοσφαιριστών.

Το κλίμα στο στρατόπεδο της Κόστα Ρίκα είναι πολύ καλό και ο Τζόελ Κάμπελ ήταν ιδιαίτερα κεφάτος.

ÐÑÏÐÏÍÇÓÇ ÔÇÓ ÊÏÓÔÁ ÑÉÊÁ

Αναφορικά με τον Χόρχε Λουίς Πίντο, μίλησε με κολακευτικά λόγια για την Ελλάδα .

Ο τεχνικός της Κόστα Ρίκα αναγνώρισε τη δυσκολία του παιχνιδιού και τη δυναμική της Εθνικής μας. Απάντησε σε ερωτήσεις….

Για τη δυσκολία της αναμέτρησης:

«Η Ελλάδα είναι δύσκολος αντίπαλος. Τα πήγε καλά σε έναν δύσκολο όμιλο. Αποδίδουμε στην Ελλάδα τον σεβασμό που της αξίζει. Είναι δύσκολο να ελέγξεις το παιχνίδι με την Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι καλή στην άμυνα, αλλά και στο να σκοράρει. Η Ελλάδα πηγαίνει πολύ καλά στην Ευρώπη. Βγαίνει επιθετικά, ομαδικά στον αγωνιστικό χώρο. Εμείς δεν θα αλλάξουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας. Έχουν τέσσερις παίκτες που βγαίνουν προς τα μπρος και μπορούν να παίξουν και άμυνα. Η Ελλάδα μπορεί να στήσει πολύπλοκες αντεπιθέσεις και αυτό είναι μια ανησυχία για εμάς».

ÐÑÏÐÏÍÇÓÇ ÔÇÓ ÅÈÍÉÊÇÓ ÏÌÁÄÁÓ

Για το τι πρέπει να κάνει η Κόστα Ρίκα για να κερδίσει:

«Η πίεση είναι μέσα μας. Θέλουμε να κερδίσουμε. Θα παίξουμε δυνατά, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, δυνατοί μέσα στο γήπεδο. Δείτε τι γίνεται στο Βραζιλία-Χιλή. Η Ελλάδα ξέρει να αμύνεται, βασίζεται σε αντεπιθέσεις, έχουν πείρα και έχουν παίξει σε υψηλό επίπεδο. Δεν τα πήγαν καλά με την Κολομβία, αλλά με την Ακτή περίφημα».

Για τους παίκτες της Ελλάδας που ξεχωρίζει:

«Μου έκανε εντύπωση ο Μανιάτης και ο Καραγκούνης. Είναι φανταστικός παίκτης. Και ο Λάζαρος, και ο Σαλπιγγίδης, και ο Σαμαράς . Είναι ταλαντούχοι. Ο Σάμαρης είναι ένας νέο παίκτης πολύ καλός και μπορεί να παίξει. Ο Σωκράτης επίσης, ο Τοροσίδης . Τους παρακολουθούμε και τους ξέρουμε καλά. Θέλουμε να κερδίσουμε την Ελλάδα και από εκεί και πέρα βλέπουμε. Ευχαριστώ πάντως τον κόσμο που ζητωκραυγάζει για εμάς. Ευχαριστώ όσους λένε καλά λόγια για εμάς».

Σχετικά με το κλίμα στη Βραζιλία και αν μπορεί να επηρεάσει την Ελλάδα:

«Και στην Ελλάδα κάνει ζέστη. Δεν μπορούμε να πούμε ότι η Ελλάδα δεν ξέρει από κλίμα. Δεν σκεφτόμαστε καν το κλίμα».

By