Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Οι ΗΠΑ «εποφθαλμιούν» τα 4 εκατ. ευρώ για τον Ξηρό

Προσφέρονται να συνεργαστούν και να βοηθήσουν να βρουν τον Χριστόδουλο Ξηρό

xiros_2

Την ετοιμότητα της αμερικανικής κυβέρνησης να προσφέρει στήριξη στις ελληνικές αρχές «στις προσπάθειες να βρουν τον δραπετεύσαντα τρομοκράτη» γνωστοποίησε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μαρί Χαρφ, η οποία ρωτήθηκε εάν οι ΗΠΑ συμμετέχουν ενεργά στις υπό διεξαγωγή έρευνες.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα δημοσιογράφου, η εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρμεντ Μαρί Χάρφ αποσαφήνισε μεν πως έως τώρα οι ΗΠΑ δεν έχουν εμπλακεί στην υπόθεση, η οποία παραμένει μία «ελληνική έρευνα», αλλά «βεβαίως» είναι έτοιμες να «παράσχουν υποστήριξη στην ελληνική κυβέρνηση, εάν αυτό χρειαστεί».

Η κ. Χαρφ πρόσθεσε πως η Ουάσιγκτον παραμένει σε «στενές επαφές» με τις ελληνικές Αρχές αναφορικά με τις προσπάθειες εντοπισμού του Ξηρού.

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος επανέλαβε τη δήλωση αξιωματούχου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, εκφράζοντας «βαθύτατη ανησυχία» για το γεγονός ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός παραμένει ασύλληπτος και τώρα φέρεται να απειλεί με νέες πράξεις βίας, όπως είπε. Καταλήγοντας, επεσήμανε :«συνεχίζουμε να εργαζόμαστε στενά με τις ελληνικές αρχές στην αντιμετώπιση αυτών που χρησιμοποιούν τη βία για να επιδιώξουν να επιτύχουν τους στόχους τους.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By