Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για οικονομικό «μπλακ άουτ»

Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι αδυνατούν να βρουν συμβιβαστική λύση στο θέμα του αμερικανικού προϋπολογισμού μέχρι τέλη Σεπτέμβρη.

leykos oikosΈτσι την Τρίτη, το γραφείο  προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου ζήτησε από τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να είναι έτοιμες για την πιθανότητα ενός οικονομικού «μπλακ-άουτ», με ό,τι επιπτώσεις αυτό θα είχε στην αμερικανική και παγκόσμια οικονομία.

Οι Ρεπουμπλικάνοι ζητούν περικοπές των δαπανών, με τις οποίες διαφωνεί η κυβέρνηση Ομπάμα. Η επίτευξη συμφωνίας δε φαίνεται πιθανή πριν τις 30 Σεπτεμβρίου, τέλος του φορολογικού έτους 2013.

Η διευθύντρια του γραφείου προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου Σίλβια Μάθιου Μπάρουελ σε ενημερωτικό της σημείωμα προς τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες επισήμανε τους κινδύνους και ζήτησε να υπάρξει σχεδιασμός για προσωπικό ανάγκης στις βασικές δημόσιες υπηρεσίες, σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση.

«Υπάρχει αρκετός χρόνος για το Κογκρέσο να αποτρέψει το πρόβλημα, καθώς και η κυβέρνηση είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με το Κογκρέσο για να θεσπίσει ένα βραχυπρόθεσμο ψήφισμα για τη χρηματοδότηση των κρίσιμων λειτουργιών της κυβέρνησης», δήλωσε πάντως η κ.Μπάρουελ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By