Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Οι ιδιωτικοποιήσεις στο επίκεντρο της συνάντησης Γ.Χαρδούβελη – τρόικας

Κύκλοι του υπουργείου χαρακτήριζαν εποικοδομητική τη δεύτερη συνάντηση

Troika

Το κεντρικό θέμα της συνάντησης μεταξύ του κλιμακίου της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη αποτέλεσαν οι ιδιωτικοποιήσεις στη νέα συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών. Αμέσως μετά την συνάντηση ο υπουργός Οικονομικών  μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου για να συμμετάσχει σε σχετική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Πηγές του υπουργείου ξεκαθάριζαν ότι οι στόχοι για τις ιδιωτικοποιήσεις παραμένουν, ενώ το θέμα είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης

Κύκλοι του υπουργείου χαρακτήριζαν εποικοδομητική τη δεύτερη συνάντηση με την τρόικα σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «ήταν πολύ καλύτερη από την προηγούμενη που ήταν η πρώτη. Φάνηκαν ότι είναι θετικά διακείμενοι και ότι το review του Σεπτεμβρίου θα πάει καλά».

Ζήτημα και για τις δύο πλευρές όπως σημείωναν οι ίδιες πηγές είναι «πως θα μπορέσει ο παλιός φαύλος κύκλος να μετατραπεί σε έναν ενάρετο κύκλο, γεγονός που θα βοηθήσει σε όλους τους τομείς», ενώ υπογράμμιζαν ότι κοινή διαπίστωση ήταν η σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας.

Σε ό,τι αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις οι απόψεις του οικονομικού επιτελείου και της τρόικα συγκλίνουν, διαπίστωναν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, ενώ για το θέμα αφιερώθηκε αρκετός χρόνος στο πλαίσιο της δεύτερης συνάντησης.

«Οι ιδιωτικοποιήσεις θα μας βοηθήσουν να προσελκύσουμε επενδυτικά κεφάλαια από το εξωτερικό, θα βοηθήσουν και την ανάπτυξη. Είναι ένα θέμα πολύ σημαντικό, το οποίο για την κυβέρνηση είναι προτεραιότητα» υπογράμμιζαν πηγές του ΥΠΟΙΚ.

Σημειώνεται ότι, ο υπουργός συμμετέχει σε σύσκεψη στο Μαξίμου, όπου θα γίνει εκτενής συζήτηση με τον Πρωθυπουργό για τις ιδιωτικοποιήσεις. «Η σύσκεψη αυτή έχει προγραμματιστεί εδώ και καιρό, πολύ πριν έρθει η τρόικα, η οποία – όπως και εμείς- δίνει μεγάλη έμφαση στο θέμα» διευκρίνιζαν οι ίδιοι κύκλοι.

By