Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Οι ιδιώτες βάζουν βαθιά το χέρι στη τσέπη για τη φύλαξη

Σχεδόν 2.000 ευρώ ανά αστυνομικό

astynomiaΣημαντικά ποσά θα κληθούν να καταβάλουν κάθε μήνα ιδιώτες με ετήσιο καθαρό εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ, εφόσον τους παρέχονται υπηρεσίες προστατευτικής φύλαξης από την Ελληνική Αστυνομία.

Σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης που έχει διαβιβαστεί από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προς υπογραφή από τον συναρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τροποποιεί το υφιστάμενο πλαίσιο, μετά από πρωτοβουλία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Το ποσό των 2000 ανά αστυνομικό που τους «προσέχει» θα πρέπει να καταβάλλουν οι ιδιώτες που επιθυμούν την προστασία της ΕΛΑΣ, ενώ σε περίπτωση που ζητούν και αυτοκίνητο, αυτό χρεώνεται με 50 ευρώ την ημέρα για κάθε όχημα.

Τα παραπάνω γίνονται γνωστά από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια, ο οποίος διευκρινίζει ότι το συνολικό ετήσιο εισόδημα των ενδιαφερομένων θα πρέπει να υπερβαίνει ντα 100.000 ευρώ.

Από τον Μάρτιο πάντως, του 2012 μέχρι και πριν από περίπου ένα μήνα, τα ποσά που εισέρρευσαν στα κρατικά ταμεία από την παροχή υπηρεσιών φύλαξης ιδιωτών είναι πενιχρά, καθώς αγγίζουν μόλις τα 411.379,63 ευρώ. Ένα 4% από αυτά αποδίδονται στα ασφαλιστικά ταμεία του προσωπικού της ΕΛΑΣ.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By