Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Οι καλύτερες παραλίες τις Αττικής

Οι καλύτερες παραλίες που βρίσκονται στη Νότια, Ανατολική και Δυτική Αττική.

thalassaΞεκίνησε το καλοκαίρι. Μαζί με αυτό ξεκινάει και η εξόρμηση μας στις παραλίες. Μικροί κολπίσκοι και αμμώδεις παραλίες μας περιμένουν στα νότια, τα δυτικά και τα ανατολικά παράλια της Αττικής προσφέροντας μια «ανάσα» δροσιάς, όταν το θερμόμετρο χτυπάει κόκκινο.

Αυτές είναι 17 από τις καλύτερες παραλίες στη Νότια, την Ανατολική και τη Δυτική Αττική:

Στη Νότια Αττική μπορείς να δεις δεκάδες παραλίες που προσφέρονται για μπάνιο, από την περιοχή του Πειραιά μέχρι το Σούνιο. Παρόλο αυτά εμείς επιλέξαμε τη Βουλιαγμένη και μετά το Καβούρι, όσο για πιο μακρινή τα Λεγραινά.

Άγιος Νικόλαος και Μεγάλο Καβούρι

Το  Καβούρι βρίσκεται λίγο πριν την Βουλιαγμένη και μόλις 17 χλμ. από το κέντρο της Αθήνα. Ο Άγιος Νικόλαος και το Μεγάλο Καβούρι είναι οι δύο παραλίες, με όμορφη αμμουδιά και θέα σε ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο της Ποσειδώνος. Πολύ κοντά στις παραλίες αυτές θα βρείτε ταβέρνες και μαγαζιά απ” όπου μπορείτε να προμηθευτείτε καφέ και φαγητό.

Λιμανάκια Βουλιαγμένης

Βρίσκονται περίπου 20 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας, στον δρόμο προς Βάρκιζα. Πρόκειται για πολλές μικρές παραλίες, σε μικρούς κόλπους και βράχια, οι οποίες δεν είναι οργανωμένες, αλλά είναι πολύ καθαρές με βαθιά και δροσερά νερά.

Μαύρο Λιθάρι Σαρωνίδας

Βρίσκεται 39 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας και πήρε το όνομά της από τον μαύρο βράχο που είναι στη μια πλευρά της. Είναι καλά οργανωμένη, με beach bar και ξαπλώστρες και προτιμάται από άτομα που τους αρέσει ο κόσμος και η διασκέδαση. Διαθέτει επίσης χώρο παρκινγκ, δημόσιες τουαλέτες και ντους για τους λουόμενους, ενώ το βράδυ διοργανώνονται συχνά beach parties.

Παραλία Λουμπάρδας Κορωπίου

Η μεγάλη αυτή παραλία, βρίσκεται στη λεωφόρο Σουνίου, 27 χλμ. από την Αθήνα, σε έναν κόλπο προστατευμένο από τον αέρα. Δεν είναι οργανωμένη σε όλη την έκτασή της, αλλά βρίσκεται κοντά στην Βάρκιζα και την Αγία Μαρίνα. Επίσης, διαθέτει το club «Mojito Bay», με ομπρέλες, ξαπλώστρες, αιώρες και δροσιστικά ποτά.

Άγιος Νικόλαος Αναβύσσου

Βρίσκεται στα δυτικά μιας φαρδιάς λωρίδας άμμου που ενώνει την Αττική με ένα νησάκι, όπου βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου.

Λεγραινά

Λέγεται και ΚΑΠΕ και βρίσκεται κοντά στον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο. Είναι εκπληκτική παραλία με πολύ καθαρά νερά. Δεξιά κι αριστερά της, υπάρχουν διακριτικά κολπάκια. Απέναντι, υπάρχουν σκαλιά που θα σας οδηγήσουν στην πρώτη παραλία.

Η Ανατολική Αττική προσφέρει επίσης πολλές επιλογές για καλοκαιρινά μπάνια. Οι καλύτερες είναι από τον Μαραθώνα, μέχρι και νοτιότερο από το Πόρτο Ράφτη.

Ερωτοσπηλιά- Πόρτο Ράφτη

Είναι μια μικρή, αμμουδερή παραλία, στο εσωτερικό ενός μικρού ορμίσκου ένα χιλιόμετρο βορειοδυτικά από το Πόρτο Ράφτη. Από το εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα στρίβετε αριστερά μέχρι να συναντήσετε την είσοδο της παραλίας.

Κακιά Θάλασσα- Κερατέα

Βρίσκεται ανατολικά της Κερατέας και χωρίζεται -από μια μικρή χερσόνησο με ένα εκκλησάκι- σε δυο ξεχωριστές παραλίες με λίγη άμμο και ψιλό βότσαλο. Όταν φυσάει βοριάς είναι απροστάτευτη και δεν προτιμάται.

Δικαστικά Μαραθώνα

Κοντά στο πεδίο της Μάχης του Μαραθώνα, βρίσκεται αυτή η μικρή βραχώδης παραλία, μπροστά στον οικισμό Δικαστικά στον κόλπο του Σχοινιά και σε απόσταση 43 περίπου χιλιόμετρα βορειοανατολικά από το κέντρο της Αθήνας. Διαθέτει καθαρά νερά για τολμηρούς κολυμβητές, καθώς είναι γεμάτη βράχια.

Χαμολιά- Μαρκόπουλο

Είναι μία από τις πιο δημοφιλείς παραλίες, 4 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από το Πόρτο Ράφτη, αλλά εκτεθειμένη στους δυνατούς βοριάδες. Όταν δεν φυσάει έχει πολύ καθαρά νερά. Είναι στον δρόμο που συνδέει το Πόρτο Ράφτη με την Λούτσα.

Παραλία Ζούμπερι- Νέα Μάκρη

Μόλις 1 χιλιόμετρο νότια από το κέντρο της Νέας Μάκρης, βρίσκεται η παραλία Ζούμπερι, που διαθέτει γήπεδο beach-volley, beach bar, αλλά και δυνατότητα για θαλάσσια σπορ, όπως καταδύσεις.

Άγιος Νικόλαος Λούτσας

Από την Μαραθώνος στρίβετε δεξιά στο φανάρι της Καλλιτεχνούπολης και σε 6 χλμ. θα βρείτε την παραλία του Αγίου Νικολάου, η οποία μαζεύει αρκετό κόσμο.

Παραλία Κόκκινο Λιμανάκι Ραφήνας

Βόρεια της Ραφήνας, βρίσκεται μια από τις πιο γνωστές παραλίες της περιοχής, το Κόκκινο Λιμανάκι. Συγκεντρώνει αρκετό κόσμο. Δεν φαίνεται από τον δρόμο.

Παραλία Μαρίκες- Ραφήνα

Πρόκειται για μια παραλία με αμμουδιά στην περιοχή της Ραφήνας -ανάμεσα στη Ραφήνα και τη Λούτσα. Οι βόρειοι και βορειοανατολικοί άνεμοι έρχονται κάθετα στην παραλία, αλλά τα νερά είναι ρηχά.

Παραλία Σέσι (Μαραθώνας)

Βρίσκεται κοντά στο Μαραθώνα, 9 περίπου χιλιόμετρα βορειοανατολικά από το Γραμματικό. Παρόλο αυτά συγκεντρώνει αρκετό κόσμο τα Σαββατοκύριακα.

Πιο απομακρυσμένες είναι οι παραλίες της Δυτικής Αττικής, στον Κορινθιακό Κόλπο, που ξεχωρίζουν για την ομορφιά τους.

Ψάθα

Πρόκειται για μια μεγάλη, με βότσαλο παραλία 2,5 χιλιομέτρων στον Κορινθιακό Κόλπο, 60 χλμ. δυτικά από το κέντρο της Αθήνας, κάτω από τα Βίλια.

Πόρτο Γερμενό

Μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Αττικής, με πρασινογάλαζα νερά και βότσαλο, κοντά στην Ψάθα, που όμως βρίσκεται αρκετά μακριά από την Αθήνα και μαζεύει πολύ κόσμο τα Σαββατοκύριακα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By