Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οι Κινέζοι έπιασαν «σήμα»

Κινεζικό σκάφος εντόπισε «σήμα» στον νότιο Ινδικό Ωκεανό

malaysia-minister
Ένα κινεζικό πλοίο που συμμετέχει στις έρευνες για το αγνοούμενο αεροσκάφος των Μαλαισιανών Αερογραμμών εντόπισε ένα σήμα στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. Το σήμα εντοπίστηκε από το σκάφος Haixun 01 στη συχνότητα των 37,5 kHz. Tο κρατικό κανάλι CCTV ανέφερε ότι δεν είναι ακόμη σαφές αν το σήμα μπορεί να μεταδόθηκε από το μαύρο κουτί της πτήσης MH370.

Βρετανικά σκάφη στον Ινδικό

Στον νότιο Ινδικό Ωκεανό επιχειρούν και ειδικά εξοπλισμένα σκάφη της Βρετανίας, τα οποία αναζητούν και αυτά το «μαύρο κουτί». Πρόκειται για το πυρηνικό υποβρύχιο HMS Tireless και το ερευνητικό πλοίο HMS Echo.

Οι συντεταγμένες του σήματος που αναγνώρισε η συσκευή εντοπισμού του μαύρου κουτιού, την οποία ανέπτυξε το ερευνητικό κινεζικό σκάφος Haixun 01, είναι περίπου 25 βαθμοί νότιο γεωγραφικό πλάτος και 101 βαθμοί ανατολικό γεωγραφικό μήκος, διευκρίνισε το πρακτορείο ειδήσεων.

Ο χρόνος για την ανεύρεση του «μαύρου κουτιού» του μοιραίου αεροπλάνου των μαλαισιανών αερογραμμών κυλά αντίστροφα, καθώς οι μπαταρίες εξαντλούνται στις 30 μέρες και αυτές οι μέρες συμπληρώνονται την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι μαλαισιανές αρχές εκτιμούν πως, σύμφωνα με δεδομένα από δορυφόρους, η πτήση MH370 βυθίστηκε στον Ινδικό Ωκεανό, ανοικτά των δυτικών ακτών της Αυστραλίας, αφού προηγουμένως έκανε στροφή 180 μοιρών στη διάρκεια μιας πτήσης από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο.

By