Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Οι κινήσεις του Ευ. Μεϊμαράκη για το δημοψήφισμα

Ο Πρόεδρος της Βουλής σε συνομιλία που είχε με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ανέφερε πως μόλις κατατεθούν οι προτάσεις, ο ίδιος θα ζητήσει γνωμοδότηση από το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής

meimarakis 01

Απολύτως θεσμικά θα κινηθεί ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης εάν και εφόσον κατατεθεί πρόταση ή προτάσεις από τα κόμματα για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το ζήτημα της μικρής ΔΕΗ, που ψηφίζεται την Τετάρτη από το Α’ Θερινό Τμήμα.

Ο Ευ. Μεϊμαράκης σε συνομιλία που είχε με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ανέφερε πως μόλις κατατεθούν οι προτάσεις, ο ίδιος θα ζητήσει γνωμοδότηση από το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, ώστε να διαπιστωθεί εάν το περιεχόμενό τους είναι ομοειδές, κάτι που θεωρείται «αναγκαία συνθήκη» για να προσμετρηθούν οι υπογραφές και να φτάσουν τον απαραίτητο αριθμό των 120 βουλευτών.

Το θέμα είναι πολιτικό και την απόφαση θα την πάρει η κυβέρνηση με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να εκφράζει την προσωπική του άποψη πως πολιτικά θα πρέπει αμέσως να συζητηθεί σε Ολομέλεια η πρόταση /προτάσεις για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Για την διενέργεια δημοψηφίσματος απαιτούνται 180 θετικές ψήφοι.

By