Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Οι Κροάτες «μπον βιβέρ»…

Ωραίος… ο Νίκο Κόβατς. «Ας παίξουμε μπάσκετ καλύτερα», είπε ο Κροάτης ομοσπονδιακός μετά τη λήξη του ματς της πρεμιέρας.

773F05B21BE534373141405B7917EF55

«Αν αυτό ήταν πέναλτι, δεν χρειάζεται να ξαναπαίξουμε ποδόσφαιρο. Ας παίξουμε μπάσκετ καλύτερα. Είναι ντροπή. Καλύτερα να τα παρατήσουμε και να πάμε σπίτια μας. Μιλάμε για σεβασμό και η Κροατία δεν τον είχε. Η απόφαση ήταν γελοία, ο διαιτητής ήταν έξω από τα νερά του»,  είπε ο Κόβατς που, μάλλον, δεν σεβάστηκε το θεσμό.Δεν μιλάς έτσι σε Μουντιάλ και, δη, σε πρεμιέρα.

Σοβαρά.

Την Βραζιλία είχε αντίπαλο η Κροατία και όχι κανένα… σκορποχώρι. Ε, λοιπόν, και μόνο το γεγονός αυτό, όποια κι αν είναι η πίκρα –για ένα αμφισβητούμενο πέναλτι- απαιτείται σεβασμός.

Ο προπονητής της Κροατίας δεν τον έδειξε. Έτσι είναι όμως όλοι οι Κροάτες. Γλετζέδες, τα λένε φόρα παρτίδα, δεν καταλαβαίνουν τίποτα και… ζουν τη ζωή τους.

«Είμαι απογοητευμένος που χάσαμε. Κρίμα που πρέπει να συζητήσουμε για τον διαιτητή σε ένα τέτοιο ματς και στο ξεκίνημα του Μουντιάλ. Σε αυτόν τον αγώνα έπαιξαν δύο πολύ καλές ομάδες. Κρίμα που ο ρέφερι χάλασε έτσι το ματς. Είμαστε περήφανοι για το ματς που κάναμε. Αξίζαμε κάτι παραπάνω. Τώρα πρέπει να ξεκουραστούμε και να ηρεμήσουμε και μετά να πάμε στον επόμενο αγώνα. Πρέπει να πάμε στο επόμενο ματς και να κερδίσουμε».

Αυτή  ήταν μια άλλη δήλωση Κροάτη –ποδοσφαιριστή αυτή τη φορά-, που έδειξε σοβαρότητα. Ήταν δήλωση του Ιβάν Ράκιτις, ασφαλώς πιο… προσγειωμένος και συνειδητοποιημένος απ ότι ο προπονητής του, που έχει μείνει στην γενιά των «μπον βιβέρ» τύπων της Κροατίας του ’98…

Να δούμε όμως και μια δήλωση του μεγάλου πρωταγωνιστή  του ματς, του Νευμάρ: «Ηταν καλύτερα απ” ότι ονειρεύτηκα. Περίμενα τη νίκη αλλά να κάνεις ντεμπούτο σε παγκόσμιο κύπελλο με δύο γκολ είναι μία μεγάλη ευτυχία».

Ανείπωτη!

Ο Οσκάρ, που ήταν ο MVPτου τελικού –με ενεργό συμμετοχή στα δύο πρώτα γκολ της Βραζιλίας ενώ σημείωσε το τρίτο- επεσήμανε:  «Δεν θα έλεγα ότι ήταν το καλύτερο μου παιχνίδι αλλά είναι η πρεμιέρα του Μουντιάλ. Εκπροσωπώ την εθνική μου και δίνω το μάξιμουμ των δυνατοτήτων μου. Και κατάφερα να το κάνω. Στο πρώτο γκολ πάλεψα με τέσσερις αντιπάλους και έδωσα ασίστ στον Νεϊμαρ, στο δεύτερο έδωσα την μπάλα στον Φρεντ και το τρίτο το πέτυχα εγώ. Είμαι πολύ χαρούμενος».

Ο Μαρτσέλο που έγραψε μια ξεχωριστή ιστορία, τόνισε πως «οι συμπαίκτες μου και ο κόσμος με βοήθησαν να ξεπεράσω το αυτογκόλ…», ενώ επεσήμανε: «Έτσι είναι το Μουντιάλ. Εμείς ξέρουμε από πίεση. Δεν περιμέναμε να είναι ένα εύκολο παιχνίδι, αντίθετα γνωρίζαμε ότι θα ήταν τόσο δύσκολο…».

Βαγγέλης Μελέκογλου

By