Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Οι Κυριακές ανάβουν φωτιές

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων, που αναδεικνύεται σε ένα ακόμη θερμό θερινό μέτωπο για την κυβέρνηση.

katastimataΚινητοποιήσεις πραγματοποιούν την Τρίτη οι εμποροϋπάλληλοι, διαμαρτυρόμενοι για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, στην οποία επιμένει η κυβέρνηση. Την Τρίτη εισάγεται προς ψήφιση στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο και αναμένεται σφοδρή σύγκρουση με την αντιπολίτευση.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς τόνισε σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ότι ο διάλογος με τους εκπροσώπους της αγοράς έχει ολοκληρωθεί, καθώς η συζήτηση διήρκεσε επί οκτώ μήνες.

Απαντώντας στον κ.Σκορδά ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης προειδοποίησε για μπάχαλο μετά την τροποποίηση του νομοσχεδίου που επιτρέπει σε περιφερειάρχες και τους δημάρχους (Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιώς) να αποφασίζουν για το ποιες Κυριακές θα είναι κλειστά τα καταστήματα.

Οι εμποροϋπάλληλοι και ενώσεις αυτοαπασχολούμενων της Αθήνας διοργανώνουν την Τρίτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις επτά το απόγευμα στην Ομόνοια και στις οκτώ το βράδυ στη Θεσσαλονίκη, στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By