Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Οι λόγοι παραίτησης Πεπόνη – Μουζακίτη

Προβλήματα στη συνεργασία με τον Αρειο Πάγο

areios-pagos-2Η δημιουργία του θεσμού του εισαγγελέα Διαφθοράς αλλά και η έλλειψη συνεργασίας με την ηγεσία του Αρείου Πάγου ηταν, συμφωνα με Το Βήμα, οι λόγοι που οδήγησαν τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη να ζητήσουν να μην ανανεωθεί η θητεία τους.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο εισαγγελέας Διαφθοράς «ψαλιδίζει» ουσιαστικά τις αρμοδιότητες τους και τους περιορίζει σε εισαγγελείς της φοροδιαφυγής. Την ίδια στιγμή, φαίνεται ότι αντιμετώπιζαν προβλήματα στη συνεργασία με τον Αρειο Πάγο. Όπως αναφέρεται, παρ’ ότι η επιλογή τους έγινε κυρίως με εισήγηση του προϊσταμένου τους Νίκου Παντελή, οι σχέσεις τους χαρακτηρίζονται το τελευταίο διάστημα ψυχρές έως ανύπαρκτες.

Στο μεταξύ, θα πρέπει να σημειωθεί ότι τον τελευταίο καιρό οι δύο εισαγγελείς ερευνούσαν την υπόθεση των παράνομων δανειοδοτήσεων και επιχορηγήσεων εταιρειών, ενώ εκκρεμεί το πόρισμά τους για τη λίστα Λαγκάρντ, καθώς και για τη δανειοδότηση των κομμάτων.

Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι η ανανέωση της θητείας τους προβλημάτιζε και τον Αρειο Πάγο, καθώς οι οικονομικοί εισαγγελείς είχαν ανοίξει δεκάδες δικογραφίες, χωρίς ωστόσο να ολοκληρώσουν τις έρευνες παρά μόνο για ελάχιστες.

By