Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Οι μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο και οι προσδοκίες για… 310 εκ. ευρώ!

Μια κίτρινη γάτα και ο …αδερφός της με πράσινα φύλλα στο κεφάλι του είναι οι μασκότ των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο του 2016.

thumbnailΟυσιαστικά οι δύο μασκότ αποτελούν το «πρόσωπο» των, περίπου 12.000 προϊόντων που θα κατασκευαστούν ειδικά για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Οι διοργανωτές υπολογίζουν ότι τα έσοδα από τα συγκεκριμένα προϊόντα θα αποφέρουν στα ταμεία τους περίπου 310 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτό που απομένει πλέον είναι να αποφασιστούν τα ονόματα των δύο μασκότ. Κάτι που θα προκύψει με την σχετική ψηφοφορία καθώς η τελική επιλογή ανήκει στο κοινό.
Οι δύο μασκότ είναι εμπνευσμένες από την βραζιλιάνική πανίδα και χλωρίδα ενώ σύμφωνα με τους δημιουργούς τους έχουν διάφορες επιρροές από την ποπ κουλτούρα της Βραζιλίας, στοιχεία animation και χαρακτήρες από ήρωες βιντεοπαιχνιδιών.

Η τελική επιλογή έγινε κατόπιν διαγωνισμού με την υπογραφή των ανθρώπων της «Anima Mundi Festival» και νικητής ήταν η «Birdo Productions» από το Σάο Πάολο. «Οι μασκότ είναι ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά σύμβολα των Αγώνων. Η αποστολή τους είναι να ευχαριστήσουν και να ευαισθητοποιήσουν το κοινό, ιδιαίτερα των παιδιά», δήλωσε στη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης, ο πρόεδρος του Ρίο 2016, Carlos Arthur Nuzman.

Σήμερα, οι δύο μασκότ έκαναν και την πρώτη …βόλτα τους στο Ρίο. Εμφανίστηκαν δημόσια σε εκδήλωση σχολείου της πόλης και βέβαια τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να κάνουν πολλές ανάλογες εμφανίσεις προκειμένου να γίνουν όσο το δυνατόν πιο γνωστές στο κοινό της Βραζιλίας.

By