Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Οι νέες μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Τι δήλωσε  ο Διευθύνων Σύμβουλος & CEO της Τράπεζας Πειραιώς κ. Σταύρος Λεκκάκος

© FOSPHOTOS  Alexandros Katsis
© FOSPHOTOS Alexandros Katsis

Ξεκίνησε σήμερα, 3 Ιουλίου 2013 η διαπραγμάτευση των 4.958.235.294 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς, οι οποίες προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας καθώς και των 849.195.130 παραστατικών τίτλων δικαιωμάτων κτήσεως κοινών μετοχών (warrants) της.

Με την ευκαιρία της εισαγωγής των νέων μετοχών, πραγματοποιήθηκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών εκδήλωσηη κατά τη διάρκεια της οποίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος & CEO της Τράπεζας Πειραιώς κ. Σταύρος Λεκκάκος κήρυξε την έναρξη της διαπραγμάτευσης, σηματοδοτώντας έτσι τη ιδιαίτερη σημασία της δυνατότητας άντλησης κεφαλαίων από το Χρηματιστήριο Αθηνών και της επιτυχίας της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου.

Ο κύριος Σταύρος Λεκκάκος, Διευθύνων Σύμβουλος & CEO της Τράπεζας Πειραιώς δήλωσε με αφορμή τη σημερινή εκδήλωση :«Η περίοδος αβεβαιότητας για το τραπεζικό μας σύστημα έκλεισε με την αποκατάσταση των δεικτών κεφαλαιακής επάρκειας. Από δω και πέρα ξεκινά η μεγάλη προσπάθεια για την υποστήριξη των δραστηριοτήτων και των επενδύσεων των επιχειρήσεων με όρους ανταγωνιστικούς και με στόχο την ουσιαστική συμβολή του τραπεζικού συστήματος στην προσπάθεια ανάταξης της ελληνικής οικονομίας».

Ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κύριος Σωκράτης Λαζαρίδης, σε σύντομο χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την εισαγωγή των νέων μετοχών είπε μεταξύ άλλων: «Κλείνοντας τον κύκλο της ανακεφαλαιοποίησης των συστημικών τραπεζών που άντλησαν κεφάλαια από τους ιδιώτες επενδυτές είναι προφανώς μεγάλη επιτυχία της Πειραιώς που κατάφερε να αξιοποιήσει την χρηματιστηριακή αγορά για να αντλήσει σημαντικό αριθμό κεφαλαίων διατηρώντας έτσι υψηλό ποσοστό διασποράς των μετοχών της. Ταυτόχρονα ανοίγει για την οικονομία ο δεύτερος κύκλος που είναι η αξιοποίηση των κεφαλαίων που συγκεντρώθηκαν κατά την ανακεφαλαιοποίηση και η μεταφορά πόρων από το χρηματοπιστωτικό σύστημα στην πραγματική οικονομία. Έχω τη βεβαιότητα ότι θα βρεθούν άμεσα λύσεις για τη γρήγορη μεταφορά πόρων στην ανάπτυξη και είναι σίγουρο ότι η χρηματιστηριακή αγορά μπορεί να βοηθήσει και προς αυτή την κατεύθυνση»

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By