Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Οι Νέοι μας 81-72 τη Γαλλία. Κώστας Μίσσας: «Νικήσαμε κούραση και απογοήτευση»…

Με τον Δημήτρη Αγραβάνη να κάνει την καλύτερή του εμφάνιση με την Εθνική και να ολοκληρώνει το ματς με 28 πόντους, η Ελλάδα επικράτησε της Γαλλίας με 81-72 και θα διεκδικήσει την 5η θέση την Κυριακή απέναντι στην Λιθουανία.

thumbnail (3)H Eθνική Νέων, δίχως τους Γιώργο Διαμαντάκο και Δημήτρη Σιόλογκα στην σύνθεσή της, αντιμετώπισε την Γαλλία που αιφνιδίασε τους παίκτες του Κώστα Μίσσα και στο τρίτο λεπτό του ματς ήταν μπροστά με 2-9. Ο Δημήτρης Αγραβάνης πήρε φόρα σε εκείνο το σημείο και με δύο συνεχόμενα τρίποντα μείωσε σε 8-11 στα μισά της πρώτης περιόδου. Η Γαλλία συνέχισε όμως να ελέγχει το ματς, με την ελληνική ομάδα να μειώνει σε απόσταση αναπνοής και το 14-16 στο όγδοο λεπτό. Με ένα τρίποντο του Πάρη Μαραγκού η Εθνική στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου ήταν μπροστά με 21-20.

Στα πρώτα πέντε λεπτά της πρώτης περιόδου, οι ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι και καμία δεν μπορούσε να αποκτήσει μεγάλη διαφορά, με τον Αγραβάνη να δίνει «αέρα» τρίων πόντων στην Εθνική και το 29-26 στο 16ο λεπτό.Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έτρεξε ένα σερί 8-0 και βρέθηκε να έχει τα ηνία του ματς με 33-26 στο 17ο λεπτό. Η διαφορά ανέβηκε ακόμη και στους 11 πόντους και το 39-28, έπειτα από καλάθια των Αγραβάνη και Καμπερίδη και αυτό ήταν και το σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια. Μεγάλος πρωταγωνιστής στο πρώτο ημίχρονο για την ελληνική ομάδα ήταν ο φόργουορντ του Ολυμπιακού, Δημήτρης Αγραβάνης που είχε πετύχει τους 18 από τους 39 πόντους της Εθνικής!

Μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου οι διεθνείς παρά την ανεβασμένη απόδοση της Γαλλίας, κατάφεραν να διατηρήσουν την διαφορά τους σε διψήφιο αριθμό πόντων και να είναι μπροστά με 44-34 στο 22ο λεπτό. Η Γαλλία όμως στα μισά της περιόδου είχε μειώσει σε 49-45, με την Εθνική να συνεχίζει να βρίσκει τις λύσεις και να διατηρεί την διαφορά της. Στο 30ο λεπτό το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ήταν μπροστά με 58-55.
Στο ίδιο σκηνικό ξεκίνησε και η τελευταία περίοδος της αναμέτρησης, με την Γαλλία να ισοφαρίζει σε 59-59. Οι διεθνείς με ένα λέει απ του Μαραγκού και ένα τρίποντο του Αγραβάνη κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα με 64-59 στο 34ο λεπτό και στη συνέχεια να ανεβάσουν το σερί τους στο 7-0 και το σκορ να γίνεται 66-59. H Γαλλία πίεσε, αλλά η ελληνική ομάδα δύο λεπτά πριν από το φινάλε ήταν μπροστά με 72-66. H Eθνική άντεξε μέχρι τέλους και πήρε τελικά τη νίκη με 81-72.
Δεκάλεπτα: 21-20, 39-28, 58-55, 81-72.
Ελλάδα: Μποχωρίδης 9, Λιάπης 13 (6ρ 6α), Πουλιανίτης, Σπυριδωνίδης, Χριστοδούλου 10, Καμπερίδης 6 (7ρ), Αγραβάνης 28, Μαραγκός 15
Γαλλία: Ρόζενφελντ 10, Λεσόρτ, Ποντένς 2, Λαμπάνκα 14, Μπουτέιγ 15, Λουάου 2, Τσασάνγκ 4, Νταλό 2, Μπιόγκ, Τζαϊτέ 18, Γιαμπουσελέ 5.

Κώστας Μίσσας: Νικήσαμε κούραση και… απογοήτευση!

thumbnail (4)

«Το βασικό είναι πως νικήσαμε δύο πράγματα: την κούραση των παιδιών από τις απώλειες που έχουμε, αλλά και την απογοήτευση μετά τη χθεσινή ήττα, καθώς είχαμε μπει στη λογική να διεκδικήσουμε το παιχνίδι για να κάνουμε το επόμενο βήμα. Παίζοντας ξανά πολύ καλή άμυνα και παίζοντας έξυπνα στην επίθεση καταφέραμε να νικήσουμε, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι τα παιδιά έδειξαν ψυχική δύναμη. Κάθε θέση μετράει. Τώρα θα παίξουμε για τις θέσεις 5-6, επίσης ένα δύσκολο παιχνίδι. Σίγουρα η κούραση είναι μεγάλη. Είναι σπάνιο να βλέπεις παιδιά σε αυτή την ηλικία να ζητούν αλλαγή λόγω κόπωσης. Η Λιθουανία είναι μια ομάδα σε εντελώς διαφορετικό στυλ μπάσκετ και θα πρέπει να προσαρμοστούμε, ειδικά στο κομμάτι της άμυνας. Θα πρέπει τώρα να ξεκουραστούμε όσο μπορούμε κι ό,τι απόθεμα δύναμης μάς έχει μείνει να το δώσουμε για να κερδίσουμε. Ο Διαμαντάκος ήταν πολύ εξαντλημένος και δεν μπορούσε να βοηθήσει σήμερα, αύριο δεν ξέρουμε πώς θα είναι. Θα δούμε. Ευχή μας είναι και τα παιδιά που είναι εκτός να γίνουν γρήγορα καλά και θα γίνουν».

Αυτά δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης με τη Γαλλία και τη νίκη της Εθνικής ομάδας, ο ομοσπονδιακός Κώστας Μίσσας ενώ, από την πλευρά των παικτών, ο Δημήτρης Αγραβάνης είπε: «Ήταν δύσκολο το σημερινό παιχνίδι γιατί η προηγούμενη αναμέτρηση ήταν αργά, είχαμε και την απογοήτευση από τον αποκλεισμό… Παρόλα αυτά μπάσκετ είναι. Είπαμε ότι, άλλο να τερματίζεις πέμπτος και έκτος και άλλο έβδομος και όγδοος. Όλα τα παιδιά μπήκαμε συγκεντρωμένα, παίξαμε καλό μπάσκετ και γι’ αυτό κερδίσαμε. Σήμερα είχα κάποια ελεύθερα σουτ, κάποιες καλές φάσεις μέσω των συμπαικτών μου και γι’ αυτό έκανα αυτή την εμφάνιση. Αν δούμε και τα στατιστικά, όλα τα παιδιά έχουν κάνει πολύ καλή εμφάνιση. Μέσα μας θέλουμε πολύ να κερδίσουμε την Λιθουανία. Είχαμε χάσει στην πρώτη φάση, όμως, θέλουμε το μάξιμουμ και να τερματίσουμε πέμπτοι, αφού δεν καταφέραμε να περάσουμε στην τετράδα».

By