Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Οι Παλαιστίνοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους μετά την προειδοποίηση του Ισραήλ

 «Ο ισραηλινός στρατός σκοπεύει να επιτεθεί σε υποδομές των τρομοκρατών»

People take cover during an air raid siren warning of a rocket attack in Tel Aviv

Κατά χιλιάδες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους οι κάτοικοι του βόρειου τμήματος της Λωρίδας της Γάζας,έπειτα από μία νύκτα σφοδρών βομβαρδισμών και μετά την προειδοποίηση του ισραηλινού στρατού, ότι επίκειται επιχείρηση μαζικού βομβαρδισμού.Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι έριξε φέιγ βολάν με τα οποία καλεί τους κατοίκους του βόρειου τμήματος του παλαιστινιακού θύλακα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους πριν από το μεσημέρι, διότι θα ξεκινήσουν μαζικοί βομβαρδισμοί της ζώνης. «Ο ισραηλινός στρατός σκοπεύει να επιτεθεί σε υποδομές των τρομοκρατών. Η επιχείρηση θα είναι περιορισμένης χρονικής διάρκειας. Αυτοί που δεν θα τηρήσουν τις οδηγίες θα θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή τους και τη ζωή των μελών της οικογένειάς τους», ανέφερε η ανακοίνωση του στρατού.

Η έξοδος των κατοίκων άρχισε τη νύκτα εξαιτίας των σφοδρών βομβαρδισμών. Οι περισσότεροι αναζητούν ένα σχολείο της Unrwa για να βρουν καταφύγιο. Ο Ρόμπερτ Τέρνερ, επικεφαλής των επιχειρήσεων της Unrwa δηλώνει ότι χιλιάδες κάτοικοι της Γάζας έχουν ήδη βρει καταφύγιο στα σχολεία του οργανισμού.

Από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης, 165 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στον παλαιστινιακό θύλακα, στη μεγάλη τους πλειοψηφία άμαχοι, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

«Προτεραιότητα η κατάπαυση του πυρός»

«Στη Γάζα όπως και στο Ισραήλ, η απόλυτη προτεραιότητα είναι η εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς στη Βιέννη, όπου βρίσκεται μαζί με τους ομολόγους του των μεγάλων δυτικών δυνάμεων για να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις με την Τεχεράνη για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

«Στη συγκυρία αυτή της καταστροφικής κλιμάκωσης, η Γαλλία ζητεί, όπως και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, την επιστροφή στην εκεχειρία του 2012. Χωρίς αμφιβολία θα το συζητήσουμε με τους συναδέλφους μου που είναι παρόντες εδώ», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, του γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάιερ θα βρίσκεται αύριο και μεθαύριο στη Μέση Ανατολή.

By