Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Οι πιο value for money προορισμοί της Ευρώπης.

Travel photo: Artiste.gr

Ισλανδία

Μπορεί από την Ελλάδα τα εισιτήρια να είναι κάπως ακριβά, αλλά το νησί της Μπιόρκ και των ξωτικών είναι πολύ φτηνός προορισμός, μετά τις οικονομικές εξελίξεις. Οπότε οι ταξιδιωτικοί πράκτορες λένε πως είναι ιδανική περίοδος για να οργανώσει κάποιος ένα ταξίδι για να εξερευνήσει αυτή τη παράξενη, γεμάτη μυστήρια φέτα γης του Βόρειου Ατλαντικού. Για τη διαμονή σας, όσοι μπορούν να κατασκηνώσουν υπάρχουν camping κατά μήκος της χώρας όπου θα κοιμηθείτε με μόλις €5 με θέα τους πίδακες, τους κρατήρες, την άγρια θάλασσα και τα σεληνιακά τοπία.

 

Λισαβόνα

Στην ομορφότερη πόλη της Πορτογαλλίας μπορείτε να απολαύστε με μόλις €1 εξαιρετικό καφέ και μια τάρτα, την παραδοσιακή pastel de nata. Μπορείτε να κάνετε το γύρο της πόλης με τα πόδια ή με το τραμ χωρίς να πληρώσετε πολλά. Πολλά είναι και τα μουσεία που έχουν ελεύθερη είσοδο, όπως το Museu Colecção Berardo. Τα περισσότερα εστιατόρια της πόλεις διατηρούν πολύ λογικές τιμές, ενώ πολλές είναι οι επιλογές και στη διαμονή, οι οποίες κρατούν χαμηλό το budget του ταξιδιώτη.

 

Ελληνικά Νησιά

Ο Ράσελ Κρόου βρέθηκε πρόσφατα στη Μύκονο και σε κάποια άλλα ελληνικά νησιά και έγραψε στο twitter του. «Πως ζούσα μέχρι σήμερα, χωρίς να έχω επισκεφτεί τα Ελληνικά νησιά;» κάνοντας πολλούς να αναρωτηθούν: Γιατί δεν έχουν έρθει ακόμα.   Οι περισσότεροι επιχειρηματίες έχουν ρίξει τις τιμές τους, τουλάχιστον στην διαμονή και έτσι μπορεί να κάποιος να μείνει σε ένα φροντισμένο κατάλυμα ακόμη σε high season και με €30 το δίκλινο. Με λίγο ψάξιμο και υπομονή ανάλογες ευκαιρίες μπορεί κανείς να βρει στη Κεφαλονιά, την Ικαρία, την Νότια Κρήτη, ακόμη και τη Σαντορίνη και την Μύκονο.

 

Αλβανική Ριβιέρα

Ναι, οι γείτονες κάνουν ότι μπορούν για να προσελκύσουν τουρισμό και τα έχουν καταφέρει κρατώντας πολύ χαμηλές τις τιμές τους. Τεράστια κρουαζιερόπλοια επιλέγουν τα λιμάνια της Αλβανίας για να δέσουν και το γεγονός αυτό έχει μετατρέψει τις ακτές της σε χρυσό φιλέτο γης για επιχειρηματίες που ανοίγουν νέα ξενοδοχεία και επενδύουν σε εγκαταστάσεις. Ωστόσο, παρθένες ακόμα παραμένουν περιοχές όπως οι Vuno και Drymades που ακόμα δεν έχουν υποστεί μεγάλη τουριστική αλλοίωση.

Bερολίνο

Η πόλη με την καλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, είναι η πιο φτηνή της Ευρώπης. Πουθενά αλλού δεν θα βρείτε τόσο πολλές ευκαιρίες ώστε να παρακολουθήσετε την σύγχρονη ιστορία της ηπείρου-αλλά και να φάτε, να χορέψετε και να φιλοξενηθείτε στα πιο design hot spots της πόλεις σε πολύ χαμηλές τιμές σε σχέση με τις άλλες πρωτεύουσες της όπως η Ρώμη και το Λονδίνο. Χαρακτηριστικά, στο Βερολίνο μπορεί κάποιος να πιει και να φάει από €1, αλλά και μείνει σε ξενοδοχεία στο κέντρο της πόλεις από €25 το άτομο, χωρίς το δωμάτιο να ανήκει σε hostel.

 

Νησιά Φερόες ή Φαιρόες

Που βρίσκονται; Είναι τα νησάκια που ανήκουν στη Δανία και βρίσκονται κάπου μεταξύ της Σκωτίας και της Ισλανδίας. Η επιφάνεια τους είναι διάσπαρτα από σημάδια της ηφαιστειογενούς δραστηριότητας, ενώ προσφέρει ιδιαίτερες συγκινήσεις για όσους θέλουν να δουν μια άλλη διαφορετική φύση που αγγίζει τα όρια του απόκοσμου. Η κυβέρνηση των νησιών έχει φροντίσει ώστε τα εισιτήρια των πλοίων που μεταφέρουν τους επισκέπτες από το ένα νησί στο άλλο να είναι πάρα πολύ φτηνά. Για τη διαμονή σας μη περιμένετε εντυπωσιακά πεντάστερα ξενοδοχεία, αλλά μικρά bed&breakfast, η φιλοξενία των οποίων αγγίζει τη σπιτική. Στα περισσότερα από αυτά θα νοιώσετε σαν να σας φιλοξενούν κάποιοι συγγενείς που δεν είχατε γνωρίσει μέχρι σήμερα.

 

Κωνσταντινούπολη

Είναι λίγες οι πόλεις που διαθέτουν τόσο μεγάλη λίστα με αξιοθέατα που κάποιος ταξιδιώτης δεν πρέπει να παραλήψει να επισκεφτεί.  Για να την ανακαλύψει κάποιος πρέπει να μείνει σε αυτή για περισσσότερα 24ώρα απ” ότι σε άλλες μεγάλες πόλεις.  Οι λόγοι που επιλέχτηκε είναι γιατί προσφέρει πολύ φτηνό φαγητό, αλλά αντιπροσωπευτικό της πόλης, διαθέτει ξενοδοχεία για όλα τα βαλάντια, τόσα που αποκλείεται να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει.Αξίζει να ξέρετε πως φέτος, ολοκληρώνεται η αναστήλωση της Αγίας Σοφιάς.

Λιουμπιλιάνα

Είναι πολλοί αυτοί που έχουν βάλει στο χάρτη τους τη Σλοβενία, μιας και είναι πολύ πιο οικονομική από τις ανεπτυγμένες τουριστικά γειτόνισσες της όπως η Ιταλία, η Αυστρία και η Κροατία. Η Λουμπλιάνα μπορεί τα τελευταία χρόνια να είναι τόσο value for money όσο ήταν μέχρι τώρα, αλλά ακόμα παραμένει μια από τις πιο φτηνές πόλεις της Ευρώπης που κρατά ακόμα κρυφή και απείραχτη την ομορφιά της.

 

ΠΗΓΗ: arttravel.gr

By