Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Οι… προβλέψεις του Σταθάκη για το μέλλον Σαμαρά στη ΝΔ και για Αβραμόπουλο – Μπακογιάννη

Μέχρι τον Απρίλιο η στήριξη Μέρκελ στον Σαμαρά εκτιμά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Merkel+Samaras+Meet+Berlin+vqYjjXFZoBnl

Μείωση του χρέους προς την άνοιξη του 2014 εκτιμά ότι θα υπάρξει ο Γιώργος Σταθάκης, εκ των κορυφαίων στελεχών του οικονομικού επιτελείου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μιλώντας στην «Ελευθεροτυπία», ο κ. Σταθάκης αναφέρει πως «η Γερμανία θα στηρίξει πολιτικά τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά τουλάχιστον έως τον Απρίλιο», αναφέροντας ως πολιτική στήριξη «μια χαλάρωση του προγράμματος και πιθανή αναδιάρθρωση του χρέους την άνοιξη».

Ακόμα, τονίζει πως η ανοδική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να ανακοπεί, ενώ αναφέρει χαρακτηριστικά πως «το εκλογικό αποτέλεσμα δεν θα κριθεί από τα μέτρα της τελευταίας στιγμής».

Αναφορικά με την κυβερνητική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι θα διαπραγματευτεί με τους εταίρους και “θα πετύχει” ενώ προσθέτει ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ “είναι ακραίο ενδεχόμενο… αντιθέτως, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ μας μπορεί να είναι ωφέλιμες για όλους”.

Τέλος, προβλέπει συντριπτική εκλογική ήττα για την ΝΔ που θα οδηγήσει σε αλλαγή του πολιτικού της αρχηγού.

Αξίζει δε, να σημειωθεί ότι αναφορικά με τους πιθανούς διαδόχους στην ηγεσία της ΝΔ του δίνονται 4 ονόματα και απαντά ως εξης: Για τον Κ. Καραμανλή: “δεν νομίζω”, για τον Δ. Αβραμόπουλο ή την Ο. Κεφαλογιάννη: “Αβραμόπουλος, το άλλο θα ήταν έκπληξη” και τέλος για την Ντ. Μπακογιάννη: “και η Ντόρα μπορεί. Είναι και Χανιώτισσα και δεν μπορώ να πω όχι. Αλλά δεν είμαι και προφήτης”.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By