Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Οι προτάσεις για την τύχη της αμυντικής βιομηχανίας

 Τι συζήτησαν οικονομικό επιτελείο και τρόικα – Νέες συναντήσεις σήμερα

Της Ελένης Στεργίου

elboΔεν βρέθηκε συγκεκριμένη λύση για το θέμα της αμυντικής βιομηχανίας κατά τη χθεσινή συνάντησης της ελληνικής κυβέρνησης με τους επικεφαλής ελεγκτές της τρόικας, ενώ προτάθηκε η σταδιακή συρρίκνωση της αμυντικής βιομηχανίας. Σημειώνεται ότι τα στελέχη του υπουργείου Άμυνας θα έχουν σήμερα νέα συνάντηση με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας.

Ειδικότερα, αναφορικά με την πολεμική βιομηχανία, από πλευράς υπουργείου Άμυνας προτάθηκε στους επικεφαλής της Τρόικας να δοθεί ο χρόνος να ολοκληρωθούν οι ανεκτέλεστες παραγγελίες στα ΕΑΣ ύψους 250 εκατ. ευρώ από Μαρόκο και ΗΠΑ. Στη συνέχεια να ακολουθήσει η σταδιακή σμίκρυνση και αναδιοργάνωση της επιχείρησης. Αυτό που απομένει όμως είναι πειστούν οι εκπρόσωποι των δανειστών για τη βιωσιμότητα του ελληνικού σχεδίου.

Αναφορικά με την ΕΛΒΟ, προτάθηκε να ακολουθηθεί το «μοντέλο ΕΑΣ» δηλαδή να διαχωρισθεί το πολιτικό από το στρατιωτικό σκέλος και να μετατραπεί το εργοστάσιο σε στρατιωτική μονάδα παραγωγής.

Όσον αφορά στη ΛΑΡΚΟ, οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν σήμερα μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και τεχνικών κλιμακίων της τρόικας, με την ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης στη ατζέντα.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By