Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τις αλλαγές στην Υγεία

Αναλυτικά τα όσα παρουσίασε το κόμμα για το χώρο της Υγείας

pasok-grafeia-ippokratous

Τις προτάσεις του για τις αλλαγές στο χώρο της Υγείας έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα. Οι θέσεις του κόμματος της συγκυβέρνησης είναι οι εξής:

1) Μεταρρύθμιση για τους πολίτες. Καθολική πρόσβαση, εγγύηση λειτουργίας των δημόσιων δομών, μείωση του κόστους για τους πολίτες, αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

2) Ο ΕΟΠΥΥ αγοραστής υπηρεσιών Υγείας με σφαιρικό προϋπολογισμό, ορθή αξιοποίηση πόρων και παρεμπόδιση της σπατάλης.

3) Δημιουργία Δικτύου Πρωτοβάθμιας Υγείας το οποίο αναλαμβάνει να παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με περιοχή ευθύνης.

4) Τα Δίκτυα θα αντιστοιχούν στη διοικητική διαίρεση της χώρας σε καλλικρατικούς δήμους ώστε να υπάρχει επάρκεια δημόσιων υπηρεσιών σε όλη τη χώρα. Για παράδειγμα: για πρώτη φορά καθορίζονται δαπάνες ανά καλλικρατικό δήμο και δίνονται κίνητρα οικονομικά ώστε οι επαγγελματίες Υγείας (οικογενειακοί γιατροί και γιατροί ειδικότητας) να συμμετέχουν στο δίκτυο της Περιφέρειας και των απομακρυσμένων περιοχών συμμετέχοντας στο τοπικό Δίκτυο.

5) Πόροι:
Κρατικός προϋπολογισμός
Ασφαλιστικά ταμεία που αφορούν στον κλάδο Υγείας
Rebate
Claw back

6) Χρονοδιάγραμμα: Εξασφαλίζουμε μέσα από τα χρονοδιαγράμματα την ολοκλήρωση του Εθνικού Δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας μέσα σε έναν χρόνο καθώς και τη λειτουργία σε μεταβατικό στάδιο

7) Επαγγελματίες Υγείας: Δίνουμε δυνατότητα παραμονής όλων των γιατρών στο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Σε περίπτωση εθελοντικής αποχώρησης εξασφαλίζουμε την κάλυψη των θέσεων με νέες προκηρύξεις με βάση τα οργανογράμματα του Εθνικού Δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By