Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Οι προφυλακισθέντες μπορεί να πάνε ισόβια

Οι προφυλακισθέντες για τη δολοφονία Φύσσα ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ισόβια κάθειρξη, επισημαίνει ο πρώην υπουργός Μιχάλης Σταθόπουλος.

stathopoulos

Το ενδεχόμενο ισόβιας κάθειρξης αντιμετωπίζουν οι προφυλακισθέντες, που εμπλέκονται στη δολοφονία Φύσσα, εκτιμά ο ομότιμος καθηγητής του πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Σταθόπουλο.

«Η δολοφονία Φύσσα επισύρει ποινή ισόβιας κάθειρξης. Όσοι προφυλακίζονται, όπως οι Μιχαλολιάκος, Λαγός, Πατέλης, εμπλέκονται σε κακούργημα που επισύρει ποινή ισόβιας κάθειρξης», δήλωσε στο ΣΚΑΪ .

«Οι Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος μπορεί να αφέθηκαν ελεύθεροι, αλλά επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, και περιοριστικοί όροι επιβάλλονται όταν υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ένοχης, δεν δικαιολογείται καθόλου η θριαμβολογία του δικηγόρου του Κασιδιάρη», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός. Άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να βρεθούν νέα στοιχεία που θα ενισχύσουν τις κατηγορίες κατά των τριών βουλευτών.

Ο κ. Σταθόπουλος εξήγησε ότι σύμφωνα με το νόμο, υπάρχει σαφής διαφοροποίηση κακουργημάτων που τιμωρούνται έως 10 χρόνια, και αυτών που τιμωρούνται με ποινές πάνω απο 10 χρόνια. «Μόνο η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, χωρίς τέλεση πράξης, τιμωρείται με κάθειρξη έως 10 χρόνια» σχολίασε. Εκτίμησε επίσης ότι πρέπει να ασκηθούν ποινικές διώξεις και για τα περιστατικά στο Μελιγαλά και τη Ραφήνα.

Πηγή: skai.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)
By