Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι Ρώσοι έρχονται για να βοηθήσουν την Ελλάδα

Πόσο κοντά είναι η ρωσική χείρα βοηθείας;

trainoseΟι Ρώσοι επενδυτές επιδιώκουν συμφωνίες προκειμένου να βοηθήσουν την δοκιμαζόμενη Ελλάδα να ιδιωτικοποιήσει την οικονομία της και να ξεπληρώσει το τεράστιο χρέος της, αναφέρει ρεπορτάζ του Russia Today.

Οι ρωσικοί σιδηρόδρομοι RZD ενδεχομένως να εξαγοράσουν το 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενώ η Gazprom έχει ξεκινήσει εκ νέου τις συνομιλίες με τη ΔΕΠΑ.

Η πρόεδρος της Ρωσικής Γερουσίας και μια από τις ισχυρότερες γυναίκες της Ρωσίας, Βαλεντίνα Ματβιένκο εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον της ρωσικής κυβέρνησης για την ελληνική οικονομία. Η κ. Ματβιένκο βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες στην Ελλάδα, στο πλαίσιο τριήμερης επίσκεψης, συνοδευόμενη από ομάδα Ρώσων επενδυτών για τη διερεύνηση του ενδεχομένου συμμετοχής στις αποκρατικοποιήσεις.

«Η θέση είναι ότι δεν πρόκειται για απόκτηση περιουσιακών στοιχείων, αλλά μάλλον για στήριξη της φίλα προσκείμενης Ελλάδας» δήλωσε η κ. Ματβιένκο.

Κατά την επίσκεψή της στην Ελλάδα, συναντήθηκε με τον έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και της απονεμήθηκε στο πλαίσιο ειδικής τελετής το χρυσό μετάλλιο του ελληνικού κοινοβουλίου. Στην ατζέντα των συζητήσεων βρέθηκε η ενέργεια, οι εξελίξεις στη Συρία και η επικείμενη ευρωπαϊκή προεδρία της Ελλάδας.

Η επίσκεψη της κ. Ματβιένκο στη χώρα μας κρίνεται ως σημαντική καθώς μπορεί να χρησιμοποιήσει τόσο την θέση της ως πρόεδρος της Γερουσίας όσο και τις επιχειρηματικές διασυνδέσεις της με τον πρώην δήμαρχο της Αγίας Πετρούπολης προκειμένου να εξομαλύνει την ελληνορωσική οικονομική συνεργασία.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By