Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι σκληρές απαιτήσεις της Τρόικας

Όλοι οι καυτοί διάλογοι

tomsenΑπολύσεις εργαζομένων εδώ και τώρα ζήτησαν χθες οι εκπρόσωποι των δανειστών, αμφισβητώντας ευθέως τις προθέσεις του νέου υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής οι διάλογοι μεταξύ των δύο πλευρών δείχνουν και το βαρύ κλίμα που επικράτησε μεταξύ των δύο πλευρών.

Ματίας Μορς: «Μας τα έχουν πει και άλλοι υπουργοί αυτά πριν από εσάς» είπε ο εκπρόσωπος της τρόικας διακόπτοντας τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης που παρουσίαζε τις θέσεις του για την κινητικότητα.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Έχουμε την πολιτική βούληση να υλοποιήσουμε την κινητικότητα. Για τον λόγο αυτό σας παρουσιάζουμε αναλυτικά στοιχεία για τον τρόπο που μπορεί να εφαρμοστούν άμεσα».

Π. Τόμσεν: «Αν είστε αποφασισμένοι όπως λέτε να εφαρμόσετε την κινητικότητα, τότε θα πρέπει να ξεκινήσετε από το υπουργείο σας και να θέσετε πρώτους σε διαθεσιμότητα τους 50 υπαλλήλους που έχετε χαρακτηρίσει ως πλεονάζοντες στις υπηρεσίες που διοικείτε».

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην τρόικα στην σύσκεψη που έγινε στο Μαξίμου παρουσία του Πρωθυπουργού τάχθηκε κατά του προγράμματος της διαθεσιμότητας.

Π. Τόμσεν: «Το ελληνικό Σύνταγμα προβλέπει ότι με την κατάργηση της διευθύνσεων ή οργανικών διευθύνσεων θέσεων οι υπάλληλοι που υπηρετούν σε αυτές θα πρέπει να απολύονται αμέσως. Γιατί λοιπόν χρειάζεται να τους θέσετε σε διαθεσιμότητα»;

Κ. Μητσοτάκης: Θέλουμε να τους αξιολογήσουμε, γιατί υπάρχουν και προσοντούχοι υπάλληλοι σε υπηρεσίες που πρόκειται να καταργηθούν».

Α. Σαμαράς: Μην συγκρίνετε τα πράγματα με την προηγούμενη πολιτική ηγεσία που πράγματι υπήρξαν καθυστερήσεις. Ο νέος υπουργός είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε τομές».

Π. Τόμσεν: «Θα έπρεπε να μην δουλεύουν στο δημόσιο (όσοι συμβασιούχοι εργάζονται με προσωρινές διαταγές). Γιατί να θεωρήσουμε ότι θα απολυθούν αφού δεν θα έπρεπε καν να εργάζονται σήμερα στις δημόσιες υπηρεσίες».

Πηγη: real.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)
By